Bagett
Kovács Anna [cikkei] - 2011-05-16
Friss péksütemény a konyhából.
Hozzávalók:
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 2 kávéskanál só
- 1 evőkanál méz
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 1 evőkanál olaj
- 30 dkg bl 55
- 25 dkg bl 80 liszt
A hozzávalókat kimérjük egy tálba, összedolgozzuk, majd hagyjuk a duplájára kelni.
Ekkor 6 részre osztjuk, kör alakúra kisodorjuk, és feltekerjük mind a 6 tésztát.
Tetejét felvert tojással kenjük meg és ízlés szerint magokat szórunk rá (szezám, len, napraforgó).
15 percet pihentetjük majd 180 fokos sütőben kb:20 perc alatt kisütjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Családinet hozzászólások:
Előző hír
Linzer
Következő hír
Közösségi hozzászólások: