SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Linzer

P. Amelie [cikkei] - 2011-05-26
Mielőtt rávetnénk magunkat, célszerű várni egy napot, amíg megpuhul a tészta. Na ez nekem még soha nem sikerült...
Linzer

Hozzávalók:

  • ½  kg liszt
  • 2 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 ½  margarin
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliacukor

A margarint a cukorral, a tojással és a vaníliával habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet és alaposan összegyúrjuk. Viszonylag lágy tésztát kell kapnunk, ha nagyon keménynek érezzük, tejföllel lazítható. Legalább fél óráig hűtőben pihentetjük.

Kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, formára szúrjuk és 160 fokon, kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt, megtöltjük baracklekvárral és összeragasztjuk a korongokat, vaníliás porcukorral megszórjuk.

linzer linzer_csillag

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja