SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fehér kenyér

Kovácsné Süli Mónika [cikkei] - 2011-05-19
A házilag sütött kenyérnek nincs párja. A dagasztás élményétől kezdve a sülő kenyér illatán át minden mozzanatát élvezem. Aki egyszer kipróbálja csak erre fog vágyni.
Fehér kenyér

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3,2 dl víz
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 evőkanál burgonyapehely
  • 1/4 mokkáskanál aszkorbinsav (gyógyszertárban beszerezhető)
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

A lisztet mikróban meglangyosítom, közepébe mélyedést csinálok, beleteszem a cukrot, élesztőt és ráöntöm a meglangyosított vizet.

10 perc után hozzáadom a többi hozzávalót és összegyúrom a kenyértésztát. Amikor nagyjából összeállt, kiteszem lisztes felületre és ott 3-5 percig gyúrom. Konyharuhával letakarva, langyos helyen 1 órát kelesztem.

Miután a tészta megnőtt, újra átgyúrom és a nagy titok ezután jön:

Pulyka sütő jénaiba kell tenni a tésztát és a tál tetejének belsejét vízzel meg kell spriccelni, és 200 fokos sütőben, fedő alatt 20 percig, fedő nélkül még 10 percig kell sütnöm.

Amikor meseszép aranybarna, ropogós a teteje, kivehető a sütőből. Ekkor a kész kenyeret újra vízzel spriccelem meg és a csoda: a KENYÉR ELKEZD BESZÉLNI. Szépen berepedezik a kenyér héja, aminek lelket melengető hangja van. :))

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja