SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Krémes pite

Németh Ági [cikkei] - 2004-04-07
Nagyon finom, nagyon krémes!
Aki szereti a főzött krémet, annak nem szabad kihagynia ezt a süteményt a húsvéti asztalról.
Krémes pite

 Itt kopogtatnak az ünnepek és ez remek alkalom arra, hogy valami finomsággal lepjük meg a családot. Egy fenséges süteményt ajánlok. A krémes pite is azoknak a süteményeknek a körébe tartozik, amit előre elkészíthetünk. Biztosan nagy sikert fogunk aratni vele, főleg a gyerekek körében. Nem igényel az elkészítése nagy gyakorlatot, így bátran ajánlhatom a kezdő háziasszonyoknak is, próbálják ki. Egy dologgal azonban számolniuk kell - gyorsan elfogy. Ha kényeztetni szeretnénk a családot, még tejszínhabot is kínálhatunk mellé.

 

Tészta: 12db tojás fehérje

             36 dkg cukor

             36 dkg darált dió

             2 evőkanál zsemlemorzsa

 

A tojás fehérjét felverjük habnak, és óvatosan belekanalazzuk a cukrot, a diót és a zsemlemorzsát. Finoman összedolgozzuk . Közepes tepsibe öntjük, és közepes hőmérsékleten megsütjük.

 

Tipp: béleljük ki alufóliával a tepsit mielőtt a tésztát  betesszük, így nem ragad le a tészta és nem ég meg.

 

Ha kész a tészta, és kihűlt, akkor kettévágjuk és megtöltjük a következő töltelékkel:

 

Krém: 12 db tojássárgája

            1 ½ l tej

            1 vanillia rúd kikapart belseje    

            15 dg cukor

 

A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanilliát. Gőz fölött sűrű krémmé főzzük.

 

Tipp: magasabb fazékban forraljunk vizet és helyezzünk rá egy tálat, amiben a krémet fel   tudjuk  főzni.

 

Máz a tetejére: 15 dkg cukor /porcukor lehetőleg/

                            3 evőkanál kakaó

                           10 dkg vaj

 

A hozzávalókat összedolgozzuk krémmé, és bevonjuk vele a tészta tetejét. Ezután következik a "lakk" bevonat, amitől nagyon szép egyenletes, fényes tetejű süteményünk lesz.

 

Lakk a tetejére: 20 dkg Katica étcsokoládé tortabevonó

                             5 evőkanál olaj

 

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzáadjuk az olajat. Szép simára kikeverjük. Ezzel bevonjuk a tésztát és szép fényes lesz a teteje.

 

A siker biztos nem marad el, és nem kell cukrász mesternek lenni az elkészítéséhez. Az én családomban nagyon szeretik, igaz, ritkán sütök, de ünnepi alkalmakkor meglepem vele szeretteimet.

 

 

Anzsel

 

            

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja