SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kedvencünk a cica sütemény

Németh Ági [cikkei] - 2004-03-28
Kedvencünk a cica sütemény
Készítsünk finomat és gyorsan. Nem tudom ki, hogy van vele, de én mindig időhiányban szenvedek. Mindig rohanok, persze én vagyok a hibás, mert mindig mindent alá rendelek a családomnak Így az én feladataimra kevés idő jut. Így van ez a sütéssel, főzéssel is.
Kedvencünk a cica sütemény

Ez azonban megtanított arra, hogy mindig rövid idő alatt készítsek finomságokat, mert a családom igénye igencsak magas. Ezért általában olyan sütiket sütök, amit jó előre el lehet készíteni. Most egy ilyen nagyon finom és gyors sütemény receptet szeretnék megosztani a hasonló cipőben járó háziasszonyokkal. Ezt a süteményt négy-öt nappal a fogyasztás előtt el kell készíteni, mert ez idő alatt megpuhul. Nagyon finom lesz, szinte elolvad szánkban.

 

 

CICA SÜTEMÉNY

 

Hozzávalók:

  •  15 dkg cukor
  • 3 kanál tej
  • 3 kanál méz
  • 3 dkg vaj /margarin/
  • 1 tojás

Ezeket gőz fölött sodóvá felfőzzük. (Egy magas fazékban vizet forralunk, és a tetejére teszünk egy kisebb edényt- így készül a gőz fölötti felfőzés.)

 

  • 45 dkg liszt
  • egy csapott kávés kanál szódabikarbóna

A meleg sodóba beledolgozzuk a lisztet és a szódabikarbónát. Cipót formálunk belőle és három egyenlő részre osztjuk. 25* 45 cm nagyságura nyújtjuk (kicsit nehéz lesz, mert a méztől keményedik a tészta). A tésztalapokat egyenként sütjük meg. A sütési idő 5 perc. Szép sárgának kell lenni a tésztának. Nem kell megijedni a tészta vékonyságától és keménységétől. Vigyázat, mivel kemény tésztát kapunk, könnyen törik! A tésztalapokat, ha nincs időnk megtölteni, folpackba csomagoljuk. 

 

A krém hozzávalói:

  • 40 dkg margarin
  • 3 csomag vanillincukor
  • 30 dkg porcukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • ribizli lekvár, vagy málna lekvár, de ki is lehet hagyni.

 

Tejbegrízt készítünk (búzadara, tej, cukor) és amikor teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarint, és jól kikeverjük. Ezután megfelezzük. Az egyik feléhez kakaót teszünk, a másik feléhez a vanillin cukrot. Csomómentesre kikeverjük. Kész van a csoki és a vanillin krém. A tészta alsó része legyen csokis, ezután a következő tésztalapra kenhetünk lekvárt, és úgy rákenjük a vanillin krémet, végül rákerül a harmadik tésztalap. Most elrakhatjuk a süteményt két-három napra száraz, hűvös helyre. Ne felejtsük el az egészet alufóliával letakarni. A tészta most puhul. A negyedik nap csokiöntetet készítünk a tetejére.

 

Csokiöntet

15dkg étcsokoládét, gőz fölött felolvasztunk és 4 kanál olajat keverünk bele. A csokimázzal bevonjuk a tészta tetejét, és kész (az olajtól szép fényes lesz a teteje). Ne felejtsük el betakarni alufóliával, ha megszáradt a csokimáz Másnap már fogyasztható. Hosszúkás alakúra szeleteljük. Nagyon finom, a mi családunkban ez a kedvenc.

Húsvétra ajánlom, mert már jó előre el tudjuk készíteni és nem az utolsó pillanatokban kell még a sütéssel is bajlódni. A lényeg, hogy tartsuk be a recept előírásait.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja