SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Varációk epertortára

Kókai Kata [cikkei] - 2006-06-26
Itt a nyár, az eper szezonja. Egy csokorba gyűjtöttük a legfinomabb epertorta recepteket.
Varációk epertortára

Narancsos epertorta

Hozzávalók:


2 tojás
100 g cukor
50 g liszt
50 g megtisztított, darált mandula 
narancs leve és reszelt héja

500 g eper
2 narancs
3,75 dl tejszín
2 cs tejszínhabfixáló
50 g porcukor 
vanília
50 durvára vágott pisztácia

A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. A lisztet egy tálban összekeverjük a mandulával. A tojássárgáját, a narancslét és a reszelt narancshéjat összekeverjük majd hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert habot. Az egészhez hozzáadjuk a lisztet, majd kivajazott tortaformába öntjük és 2-es fokozaton kb. fél órát sütjük.

A tejszínt a porcukorral habbá verjük, s hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét, illetve a habfixálót. A kisült tésztát félbe vágjuk, s megkenjük a tejszínhab felével, majd rárakjuk a narancsgerezdeket, illetve az eper kb. felét. A maradék tejszínhabbal körbekenjük a tortát, megszórjuk pisztáciával, és a tetejét eperrel díszítjük.

Joghurtos epertorta

Hozzávalók:



30 dkg eper
fél liter epres joghurt
3 dl féltartós habtejszín
babapiskóta
1 evőkanál porcukor
25 gramm zselatinpor
1 zacskó gyümölcszselé-por,
1 dl tejszín

A zselatinporból kb. 1 dl víz segítségével sűrű oldatot főzünk, s közben az eperjoghurtot is langyosra melegítjük. A kettőt összekeverjük, majd hozzáadjuk a porcukorral felvert tejszínből készült habot.
Egy tortaforma alját és oldalait kivajazzuk, majd kirakjuk babapiskótával. Rákenjük a kész massza egy részét, majd újabb babapiskóta réteget teszünk rá, végül a tetejére kenjük a maradék krémet. Hűtőben tárolva megvárjuk amíg a massza megszilárdul és vágható tortát kapunk.

Pudingos epertorta

Hozzávalók:


1 csomag háztartási keksz
vaníliás cukor
kristálycukor
1 csomag puding fél liter tej
eper ízlés szerint

Fél liter tejben megfőzünk egy csomag pudingot és cukrot adunk hozzá. Egy tortaformát kivajazunk. A háztartási kekszet vaníliás cukorral ízesített tejbe mártjuk, majd kirakjuk vele a forma alját.
Rászeletelünk annyi epret amennyi belepi, majd pudingot öntünk rá. Így rétegezzük, majd a végén a tetejére öntjük a maradék pudingot. A tetejét tejszínhabbal, eperrel díszíthetjük. Hűtőben hagyjuk összeállni.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja