Sóderparti - négerkocka
Ma is emlékszem, hogy kisgyermekként, hogyan igyekeztem mindig azt a négerkockát elvenni a tányérról, amin a legvastagabb volt a hab. Persze, vigyáztam, nehogy ezt mások észre vegyék! Aztán később kezdett feltűnni, mintha ez a torkosság, a felnőttektől sem állna távol - a tányéron valahogy, mindig az a süti marad utoljára, amin a legvékonyabb a hab...
Ki érti ezt?
Én mindenesetre akkor megfogadtam: ha én is nagyhatalmú felnőtt leszek, mindig dupla adag krémmel készítem a süteményeket!
Nagymamim négerkockája - dupla habbal
1. Habosra keverek:
- 15dkg mikróban felolvasztott Rámát
- 4 tojás sárgáját
- 20dkg Lisztben.- elkevert 1 cs. Sütőport
2. + 3dl tej.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, közepesen meleg sütőben megsütöm.
4. a 8db tojásfehérjét - 30dkg porcukorral habbá verek
5. A készre sült tészta tetejére öntöm, és hagyom rajta a lezárt sütőben kb. 5percet.
(Sok múlik azon, hogy mennyi időt tölt a tojásfehérje a sütőben!
Ki kell tapasztalni, ki hogy szereti. Nálunk az épp csak átmelegített a nyerő.)
6. A kihűlt hab tetejére csoki máz kerül.
(10dkg olvasztott Rámát keverek el nem igazi kakaóporral, hogy csepegtethető legyen)
Nálunk ez gyerekkoromban a tisztaszobába került, hogy jól áthűljön, ...és hogy kellően felcsigázzon mindenkit...
Én csak a hűtőbe teszem, és megpróbálok őrködni, hogy a gyerekeim addig ne "lopkodják szét" amíg megdermed a csoki...
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: