SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Varriációk eperre

Németh Ági [cikkei] - 2004-05-12
Az eper nagyon finom zamatos gyümölcs, amit többféleképpen készíthetünk el, és most itt a szezonja.

Varriációk eperre

 

                                 Eperhab

 

Hozzávalók. 50 dkg eper

                    5 tojás fehérje

                    20 dkg porcukor

                     tejszínhab

                    pár szem epret meghagyunk díszítésre

 

   

Elkészítés: Az epret jól megmossuk, és apró darabkákra felszeleteljük. A többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és kemény habbá dolgozzuk.  Talpas poharakba rakjuk, és tejszínhabot teszünk rá. A tetejét eperdarabkákkal díszítjük.

 

 

                                   Epres túrós

 

 

 

Hozzávalók: 50 dkg eper

                     4 dl tejföl

                     15 dkg porcukor

                      1 citrom leve és reszelt héja

                      tejszínhab

                     20 dkg tehéntúró

                     pár szem eper a díszítéshez

 

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, és kis darabkákra felszeleteljük. A túrót a tejföllel, a porcukorral kikeverjük, és a citromlével meg  a citrom reszelt héjával ízesítjük. Mély tálakba tesszük, rétegesen. Először a túrókrémet, rá az epret, és újra túrókrémet. A tálalásig hűtőbe tesszük, mielőtt kínálnánk, tejszínhabbal és a maradék eperrel díszítjük.

 

 

                                  Epres kocka

 

Hozzávalók: 4 tojás

                   20 dkg cukor

                   2 zacskó vanillin cukor

                   5 dkg étkezési keményítő

                   10 dkg liszt

                   késhegynyi szódabikarbóna és sütőpor

                   6 lap zselatin

                   5 dl tejföl

                   fél citrom leve

                    50 dkg eper

                   2,5 dl tejszínhab

                    5 dkg porcukor

 

Elkészítés

 

Tészta:

A tojásfehérjét 10 dkg cukorral és 1 vanillin cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a  tojássárgákat és rászitáljuk a lisztet/ sütőporral, szódabikarbónával és az étkezési keményítővel  kell előtte el keverni/ . Óvatosan összedolgozzuk. Előmelegített sütőbe 200 fokon megsütjük.

/ mielőtt a tésztát a tepsibe tesszük, béleljük ki alufóliával, nem ragad le/

 

Krém

A zselatint beáztatjuk, a tejfölt a maradék cukorral, citrom lével és a vanillin cukorral elkeverjük. A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk kevés tejfölös krémmel, elkeverjük, majd beletesszük a maradék krémbe. Egy negyedórára hűtőbe tesszük, és hagyjuk megdermedni.

Az epret megmossuk, a tejszínt keményhabbá verjük és a tejfölös krémhez adjuk, óvatosan összekeverjük, majd hozzáadjuk az epret.

 A kész tésztát, ha kihűlt, kettévágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel és a másik lapot ráborítjuk. Egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ha kivettük, a tészta tetejét megszórjuk porcukorral, és kockára vágjuk . Ha maradt egy kis krém, díszíthetjük krém rózsával a kockák tetejét, és egy kis eper darabkát tehetünk a krém tetejére.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja