SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Diabetikus sütemények

Kókai Kata [cikkei] - 2007-02-06
Diabetikus édességek a mindennapokra.
Diabetikus sütemények

Barackos papucs

Hozzávalók:


1.15 kg hajtogatott élesztős tészta,
35 dkg (20 fél szem) sárgabarack,
5 dkg dió,
1 tojás,
a nyújtáshoz 5 dkg liszt.

A tésztát lisztezett gyúródeszkán egy centi vastagra nyújtjuk, egyforma négyzetekre vágjuk, és a sarkokat tojással megkenjük. A tésztadarabok közepére diót hintünk, erre borítjuk a megmosott, jól leszárított fél barackot. A tésztát átlósan, papucs alakúra ráhajtjuk, sütőlemezre fektetjük, és a tetejét tojással megkenjük. Közepesen meleg (180 fok) sütőben szép világosra sütjük.

Bécsi kocka

Hozzávalók:


77 dkg diós linzer tészta,
20 dkg darált dió,
10 dkg édesítőszer,
1 dl tejszín,


1 citrom reszelt héja, 1 csipetnyi őrölt fahéj,
1 kiskanál vaníliakivonat,
4 cl rum,
a nyújtáshoz 5 dkg liszt,
a kenéshez 1 tojás.

A tésztát két egyforma négyzetre nyújtjuk. Az egyik tésztát tojással kétszer megkenjük, és közepes meleg (170 fok) sütőben megsütjük, még melegen 20 egyforma négyzetre vágjuk. A másik tésztát is megsütjük, de nem kenjük meg, nem vágjuk fel.
A töltelékhez a tejszínt a glukononnal felforraljuk, a finomra darált diót belekeverjük, majd ízesítjük. Amikor kihűlt, a rumot is hozzáadjuk, és a fel nem vágott kisült tésztára kenjük. A felvágott négyzeteket ráfektetjük, sőt óvatosan rá is nyomkodjuk, és két óra múlva a felső szeletek mentén a tésztát darabokra vágjuk.

Almás tiroli rétes

Hozzávalók:


50 dkg vajastészta,
60 dkg almatöltelék,
3 dkg búzadara,
1 tojás.
a nyújtáshoz 3 dkg liszt.

A tésztát 3 - 4 mm vastagra nyújtjuk, és két egyforma, 8 - 10 cm széles csíkot vágunk belőle. A két hosszanti szélét megkenjük tojással, a búzadarát a tésztacsíkok közepére szórjuk, majd a tölteléket ráhalmozzuk. A tésztát úgy hajtjuk rá, hogy a tölteléket körülölelje, és a tojással megkent részek 1 - 2 cm szélesen takarják egymást. A tészta tetejét tojással kétszer megkenjük, villával megszurkáljuk, és forró sütőben (200 fok) toljuk. 8 - 10 perc múlva a tüzet mérsékeljük, és a tésztát közepesen meleg (160 -170 fok) sütőben aranysárgára sütjük.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja