SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sóderparti - szerelmes ötlet

Prétor Márti [cikkei] - 2007-02-08
Ez állt a könyvben: "A sütemény tetejét fagyasztott rózsaszirommal díszíthetjük."
Vajon kinek készül egy ilyen sütemény?
Sóderparti - szerelmes ötlet


"Az elkészült sütemény tetejét fagyasztott rózsaszirommal díszíthetjük."
Ez állt a könyvben: "fagyasztott rózsaszirommal"!

Ez nagyon meglepett.
Vajon kinek készíthették az első rózsával díszített süteményt?
Már szárítottam, préseltem rózsát, de hogy lefagyasszam...ez még nem jutott eszembe.
Ki kellett próbálnom.
Elmentem a virágboltba, kiválasztottam vajon melyik színt lehet a legszebben lefagyasztani...(micsoda ötlet!!)
Egy piros rózsát kértem.
- Csomagoljam? - kérdezte a virágos.
- Nem, köszönöm.
- Zöldet, szalagot...tehetek mellé valamit?
- Á...nem köszönöm...így pont jó lesz. - mondtam, és sietve fizettem. Elképzeltem, vajon hogyan fogadnák, ha mondanám: - Á, nem kérek mellé szalagot, csak mélyhűteni veszem.

Szegény rózsa, másnapra olyan vacakul nézett ki, hogy nem volt nagy könyörtelenség megcsonkítani és a szirmait a hűtőbe tenni.

Persze a lényeg a virágfagyasztás volt, de azért a könyv után - saját változatban - elkészítettem a csokoládés mascarpóneroládot.

1dl kávé
20dkg csokoládé
5 tojás
15dkg cukor
3 ek. liszt
Forró kávéban megolvasztottam a csokoládét. Az 5 tojás sárgáját kikevertem a cukorral, majd hozzákevertem a csokoládés-kávét, és a lisztet. Ezután a felvert tojás fehérjéket is hozzáadtam a masszához. Sütőpapírral bélelt, kb.: 25x35 cm-es tepsibe öntöttem, előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt megsült. A sütőben hagytam kihűlni.
35dkg mascarpone
3ek. Porcukor
1ek. Brandy
A tölteléket összekevertem. A piskótát vékonyan (annyira nem vékonyan) megkentem nutellával, és erre került a mascarpone fele. Sütőpapír segítségével feltekertem, és a krém másik felét a tekercs tetejére simítottam.
Ezután jöhet a lényeg! A sütemény tetejét, rózsaszirommal díszítettem.

Hogy ki kapta tőlem a rózsás édességet?
Az titok.

Receptötlet, forrás: NAGY SÜTEMÉNYKÖNYV , Szalay kiadó

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja