SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Új rekord - Magyarország legnagyobb gyermekmosoly fotó gyűjteménye

Családinet [cikkei] - 2008-10-03
A gyermekek körében hatalmas népszerűségnek örvendett a Signal rekordkísérlete, melyhez közel 1800 gyermek adta mosolyát. A gyermekmosoly fotógyűjteményének rekordját a Magyarországi Rekordok jegyezte be hivatalosan.
Új rekord - Magyarország legnagyobb gyermekmosoly fotó gyűjteménye
Az Unilever Magyarország Kft. által működtetett Signal Dentibusz mozgó fogorvosi rendelőnek köszönhetően egy új és eddig egyedülálló rekord született Magyarországon. 2007 nyarán számos városba látogatott el a Dentibusz, amely állomások mindegyikén több száz gyermek adta mosolyát a rekordkísérlethez, így született meg hazánk legnagyobb gyermekmosoly fotógyűjteménye. A gyűjteményben résztvevő képek a www.signaldentibusz.hu internetes oldalon a Mosolygyűjtemény szekcióban tekinthetők meg.

A Signal Dentibusz idén is számos városba és rendezvényre látogatott el, fedélzetén Dr. Pongrácz Judit fogszakorvossal, aki több száz gyermek fogászati szűrővizsgálatát látta már el a Dentibusz országjáró útjai során. „ Az elmúlt tíz évben javult valamelyest a 14 éven aluli gyermekek fogainak állapota hazánkban, azonban még mindig lenne mit javítani a helyzeten. A tapasztalataink alapján a gyermekeknél a legtöbb esetben a fogápolással van baj, széles körben előfordul a fogszuvasodás problémája már óvodás és általános iskoláskorú gyermekek körében, illetve főleg az általános iskolások között figyelemre méltóan nagy számban jellemző a fogszabályozó szükségessége. A fogszuvasodásnak gyakran az az oka, hogy az esti fogmosást követően a gyerekek még esznek, vagy isznak valamit, a fogak nem megfelelő elhelyezkedése pedig a nem elegendő rágás következménye. A helyes fogápolás és a rendszeres nyers zöldség és gyümölcs fogyasztása segítséget jelenthet a problémák elkerülésében. ” – számolt be a tapasztalatairól Dr. Pongrácz Judit, a Signal Dentibusz fogszakorvosa.

A Signal Dentibusz küldetése a tökéletes mosolyról szól, célja, hogy minél több gyermek és családjuk figyelmét felhívja a rendszeres és helyes szájápolás fontosságára, hogy már egészen fiatal korban elsajátítsák és megszokják a fogaik egészségesen tartásához szükséges napi szájápolási teendőket.

A legtöbb gyermek fél a fogorvostól, és ha teheti, messzire elkerüli a fogorvosi széket ugyanakkor, a fiatalkor a leghatékonyabb időszak arra, hogy a gyerekek megértsék a rendszeres szájápolás fontosságát, valamint, hogy a fogmosást és fogászati ellenőrzésre való járást életük természetes részeként szokják meg. A fogorvostól való félelem tudatos lebontásával, valamint a prevencióra figyelmeztető egészségtudatos neveléssel a Signal immár 12 éve azon fáradozik, hogy széppé és egészségessé tegye a magyar gyermekek mosolyát.

A Signal Dentibuszról:


A Dentibusz mozgó fogorvosi rendelő az Unilever Magyarország Kft. 1995 óta működő társadalmi célú programja, amely főként a gyermekek és fiatalok körében a helyes szájápolási szokásokra hívja fel a figyelmet és célja, hogy a magyar gyerekek fogának egészsége javuljon. A társadalmi célú program keretében eddig több mint 150 ezer gyermeket vizsgáltak meg országszerte. A Signal Dentibusz többnyire nagyobb családoknak meghirdetett rendezvényekhez kapcsolódva, annak kiegészítő programjaként jelent meg. A kezdeményezés célja tehát olyan ingyenes fogászati felmérés, szájápolási szaktanácsadás, amely elősegíti, hogy javuljon a hazai gyerekek szájhigiéniája. A buszban kizárólag szakorvos által végzett fogászati szűrés és tanácsadás folyik, amelyet egyéb programokkal és tájékoztató anyagokkal tesznek érdekessé, a gyermekek/szülők számára vonzóvá a szervezők.

Bővebb tájékoztatást a programról, eddigi eseményekről, valamint a Dentibusz felkérésének módjáról a www.signaldentibusz.hu oldalon olvashatnak.

További információ: www.cafepr.hu


Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja