SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Itt az évvége, de mit adjunk a tanárnak?!

Családinet [cikkei] - 2014-06-13
Közeledik az évzárók ideje, így egyre sürgetőbbé válik a kérdés, hogy idén mit adjunk a tanároknak ajándékba. Ez évről-évre sok fejtörést okozhat a szülőknek. Sokan a drága holmikra esküsznek, mi azonban bemutatunk néhány könnyen előállítható és olcsó alternatívát, amelyhez leginkább csak egy kis képzelőerő kell!
Itt az évvége, de mit adjunk a tanárnak?!

Manapság sok helyen kezd trenddé válni, hogy a szülők úgy gondolják, nem elég a tanároknak az év végén virágcsokrot, illetve bonbont adni. Ez talán érhető is, hiszen már hosszú évek óta ajándékozzák ezt az osztályok a tanítóiknak. Nem árt tehát némi változatosság olykor.

Ám kreatív ötletek hiányában az év végi ajándékozás néhol afelé halad, hogy minél drágább dolgokkal (pl. karóra, stb.) lepjük meg a tanárokat. Ilyenkor minden gyermeknek akár több ezer forinttal is hozzá kell járulnia az ajándékokhoz, amely egyes családoknak igen megterhelő lehet.

Nem kell azonban sokba kerülnie egy jó köszönő-ajándéknak. Ne feledjük, hogy ilyenkor az a cél, hogy elismerjük a tanárok munkáját. Másrészt, ha azt szeretnénk, hogy emlékezzen az illető az osztályra, akkor némi ötletességgel is megoldhatjuk ezt.

1. Azért mégsem olyan rossz ötlet az a virág!

Ajándékozhatunk olyan virágot is a tanároknak, amelyek nem hervadnak el soha. Ilyeneket lehet kapni a virágüzletekben is, de miért ne adnánk inkább valami személyeset? Technika órán amúgy is mindenki fejlesztette a kézügyességét, ezért akár a gyerekek maguk is készíthetnek virágokat. A szirmuk lehetne olyan fényképekből, amelyeken ők maguk és tanáraik szerepelnek. Esztétikus és különleges ajándék.

2. Készítsünk köszönőlevelet!

Olcsó és maradandó, ha a gyerekek írnak egy köszönő levelet az osztályfőnöknek. Ezt úgy tehetjük még személyesebbé, ha mindegyik tanuló a saját képét is ráragasztja a papírra, majd leírja 1-2 mondatban, hogy miben segített neki az adott tanár, illetve arról is beszámolhatnak, hogy kinek mi a legjobb élménye az osztályfőnökkel.
Ezzel az ajándékkal garantáltan könnyeket lehet csalni a tanárnők szemébe!

3. Készítsünk köszönővideót!

A mai korban szinte minden gyereknek, már az egészen kicsiknek is, van kamerás mobiljuk, így nem nehéz kivitelezni egy olyan videót, amelyen az osztály minden tagja köszönetet mond valamiért az adott tanárnak. Az apukák, anyukák között biztos akad olyan, aki meg tudja várni a felvételeket, így egy közel profi kisfilmmel lephetjük meg az osztályfőnököt.

4. Lehet egy ajándék szett apróságokból is!

Egy osztályban nyilván sok különféle gyerek jár, de valamiben mindegyik kiemelkedő. Készíthetünk egy olyan pakkot az osztályfőnöknek, amelybe minden gyerek egy saját magára leginkább jellemző tárgyat, rajzot stb.-t tesz. Biztosan jó móka lesz az osztályfőnöknek, hogy kitalálja, kitől mit kapott.

Talán látszik ebből a listából, hogy mennyire személyes, és sokszor megható az, ha a gyerekek maguk készítik el a köszönő-ajándékot. Ráadásul nem kerül sok pénzbe és több energiába sem egy-egy ilyen elkészítése annál, mintha valaki órákat lohol a városban egy óráért például.

Reméljük, hogy sokan fogtok ötleteket meríteni ebből az írásból. Bátran használjátok és fejlesszétek tovább az itt leírtakat. A siker nem fog elmaradni!
 

Kép: flickr.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja