SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így alázhatják meg egymást órán a gyerekek - felháborító részletek az alsós tankönyvekben

Családinet [cikkei] - 2016-02-19
Meghökkentő részleteket találtak a szülők alsós gyermekeik tankönyvében. Napról-napra egyre több hasonló fénykép terjed az interneten.
Így alázhatják meg egymást órán a gyerekek - felháborító részletek az alsós tankönyvekben

Az egyik közös feladat során például meg kell nevezniük a gyerekeknek azt, akit szépnek tartanak az osztályban - sőt, a végén még fel is kell olvasni az összes választ.
Ha azok a tanulók, akik senkinek a listáján nem szerepelnek, már eléggé le vannak lombozódva, akkor a szép jelzővel illetett kicsik önbizalmának összetöréséről is gondoskodnak a tankönyvírók: a következő kérdésnél arra kell válaszolni, hogy ezek a gyerekek vajon ugyanolyan jók, mint amilyen szépek?

Ezután arra biztatják a kicsiket, hogy válasszanak ki egy olyan dolgot a listáról, amit később szeretnének kipróbálni. A gyermekek álmodozva gondolnak bele, milyen jó is lesz, ha felnőnek és szabadon kipróbálhatják a… hajfestést, testékszert, tetoválást, tűsarkú cipőt. Kedves szülők, ne lepődjetek meg, ha úgy jön haza az iskolából a gyerek, hogy már 8 éves korában eldönti: tetoválást és tűsarkút szeretne - hiszen a listáról valamit mindenképpen alá kell húznia.

De ne legyünk maradiak, hisz a tetoválás nem fogja befolyásolni azt, hogy gyermekünkből milyen felnőtt válik majd később (bár nem 8 éves korban kellene erről döntenie). A tankönyvírók szerint azonban úgy tűnik, ma már az asszonyverés is olyan, természetes dolognak számít, amiről nyugodtan eldalolgathatnak énekórán a legkisebbek is. Nem tudjuk, ki bővítette ki egy új versszakkal a Cifra palota című dalt, de hogy a tankönyvekbe ez a szöveg került be, az tény: "Én azt megteszem, Katát elveszem, Ő dolgozik, én meg alszom, Este megverem."


Az alábbi fotón nyoma sincs egymás megalázásának, se erőszaknak - egyszerűen csak döbbenetes, hogy egy ilyen egyszerű dolgot is el lehet rontani. Senkinek nem tűnt fel, senki nem javította, ez pontosan ilyen formában került a matematikával még csak ismerkedő gyermekek elé. Ehhez már nem tudunk mit hozzáfűzni…


Láttunk már olyan szövegrészletet is, ami diszkriminációra tanít, sőt, fába vésett pénisz is került már tankönyv borítóra. Mi jöhet még?


Van saját fotód tankönyvbakiról, meglepő vagy felháborító szövegről, feladatról? Gyűjtsük össze őket, töltsd fel te is a Facebookos posztunk alá: 
https://www.facebook.com/Csaladinet/posts/10154007545048901

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja