SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Halálos áramütést szenvedett egy kislány egy villanyszerelő gondatlansága miatt

Családinet [cikkei] - 2022-11-10
Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádol a Veszprémi Járási Ügyészség egy villanyszerelőt, akinek gondatlan munkája miatt egy tízéves kislány meghalt - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Halálos áramütést szenvedett egy kislány egy villanyszerelő gondatlansága miatt

Az 52 éves férfi 2021 januárjában elvállalta egy hajmáskéri ház villamoshálózatának felújítását.

A vádlott irányította a munkálatokat. Amikor végeztek, a korábban leválasztott vezetékeket visszakötötték a hálózatra, de mivel szétszereléskor nem jelölték meg a korábbi, azonos színű vezetékeket, visszakötéskor felcserélték őket.

A fordított vezetékbekötés és a ház régi hálózatának szabálytalanságai miatt a ház fűtésrendszere és a gázvezeték hálózati feszültség alá került.

A munkát irányító vádlott abban hibázott és járt el gondatlanul, hogy nem végzett teljes körű szerelői ellenőrzést, és így nem fedte fel az érintésvédelem hibáját - közölte az ügyészség.

Néhány nappal a szerelési munkák befejezése után a család tízéves kislánya fürdés közben az öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alá került fémpolchoz érve halálos áramütést szenvedett.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és a villanyszerelői szakmától történő határozott idejű eltiltását indítványozta - áll a közleményben.

Forrás: MTI 
Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja