SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Személyes online nyelvtanulás - Ön is kipróbálná?

Beck Hajnalka [cikkei] - 2007-02-19
Kísérletre hív nyelvtanulókat a Lingvico.hu csapata!

Egy kísérletbe kapcsolódhatnak be vállalkozó kedvű nyelvtanulók 2007. február második felétől, melynek célja, hogy a személyes online nyelvtanulás új formáit együtt gondolják és próbálják ki nyelvtanárok és diákok.

 Személyes online nyelvtanulás - Ön is kipróbálná?

A kísérletet a Lingvico projektcsapat indítja el, akik eredetileg a fejlesztés alatt álló (béta-verzióban működő) Lingvico interaktív, online nyelvoktató rendszer (www.lingvico.hu) teszteléséhez hirdettek meg 2007. januárjában béta-tesztet nyelvtanároknak. Ezidáig 46 nyelvtanár jelentkezett béta-tesztelőnek, akik mellé most tesztelő diákokat is várnak a Lingvico fejlesztői.

A Lingvico csapata az internetes nyelvoktatás jövőjét a tanár szerepének erősödésében, a tanár és diákja közötti teljes értékű, online kommunikációban, valamint az internet, mint végtelen témaforrás fokozott kihasználásában látja. Ez a három tényező adja a személyes online nyelvoktatás általuk kidolgozott koncepcióját, melynek lényege, hogy a tanár és a diákja az online órán real-time tud együtt dolgozni; a tanuláshoz feldolgozandó témák kiválasztását a diák érdeklődése irányítja, amihez az internet gazdag anyagot szolgáltat; és a nyelvtanár testre szabott oktatást tud végezni, mivel folyamatos visszajelzést kap a diákjai munkájáról, teljesítményéről. A Lingvico béta-tesztjére jelentkezők a személyes online nyelvoktatást valós körülmények között próbálhatják ki a Lingvico rendszerrel, és jelezhetik ötleteiket, javaslataikat a rendszer finomításához.



A béta-tesztet továbbgondolva, a tesztet a Lingvico csapata egy kísérletnek is gondolja, melynek során a nyelvtanárokat és nyelvtanulókat az eszközök biztosítása mellett arra inspirálja, hogy együtt kísérletezzenek ki személyes online tanítási/tanulási formákat.

A Lingvico-t fejlesztő projektcsapat olyan nyelvtanulók jelentkezését várja a kísérlethez és béta-teszthez, akik kipróbálnák a személyes online nyelvtanulást, angol vagy német nyelvet tanulnak, illetve szeretnének tanulni (kezdőtől haladó szintig). Béta-tesztelőnek jelentkezni 2007. február 12-től lehet a Lingvico projekt honlapján: http://www.lingvico.hu

Beck Hajnalka


Beck Hajnalka
Nyelvtanár, online tutor

Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.lingvico.hu/hajninyelviskolaja
http://nemetmunka.lap.hu/bemutatkozas/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja