SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mindennapi nyelvgyakorlás - mobiltelefonnal!

Beck Hajnalka [cikkei] - 2007-03-01
Amikor a nyelvtanuló úgy érzi, hogy tisztességesen megtanult egy nyelvet, akkor elmegy, és leteszi a nyelvvizsgát. Ha sikerült, akkor nagyon boldog - és utána hetekig, hónapokig, vagy akár évekig bele sem néz a tankönyvébe. Aztán egyszer csak szüksége lenne az adott nyelvre, és hirtelen rájön, hogy egy szót sem tud szólni. Ismerős szituáció?
Mindennapi nyelvgyakorlás - mobiltelefonnal!

Számomra sajnos igen. Én a kevés híján felsőfokú orosz nyelvtudásom siratom, amelyik 15 év alatt elég sovány alapfokra zsugorodott, és az egyetemen gyakorlatilag kezdhettem elölről a tanulást. Hogy mit lehet tenni ez ellen? Természetesen gyakorolni kell! Minden nap öt-tíz percet legalább, és az eredmény nem marad el. Persze sokan kérdezhetik, hogy "de hogy gyakoroljak, amikor két órát utazom a munkahelyemre meg vissza, este pedig fáradt vagyok?!"

Most már erre is van megoldás! Február 27-én elindult a Lingvico Napi Nyelvi Frissítő névre keresztelt, mobiltelefonra optimalizált nyelvgyakorló szolgáltatása!

A Napi Nyelvi Frissítővel minden nap egy új, könnyed témájú és az adott nyelv kultúrájából merítő 5-10 perces angol és német nyelvi feladat oldható meg a mobiltelefonon keresztül. A megoldott feladat automatikusan kiértékeltethető, így a megoldás után azonnal ellenőrizhető a teljesítmény. Az értékelés az eredményt százalékos formában adja meg, megmutatva a helyes, illetve helytelen válaszokat is. Ha úgy gondoljuk, lehetőségünk van a feladat megismétlésére is.

 

A Napi Nyelvi Frissítő tehát optimális megoldás a napi nyelvgyakorlásra. Bárhol használható: ha van pár perc szabadidőnk, akkor a mobiltelefonunkon keresztül - akár sorban állás közben, vagy éppen a buszon ülve is - karban tudjuk tartani nyelvtudásunkat.
A Napi Nyelvi Frissítő Opera Mini böngészővel, WAP-ot támogató mobiltelefonon keresztül érhető el. Használatához először le kell tölteni a mobiltelefonra az Opera Mini ( link: http://www.operamini.com/download/) böngészőt, majd a böngészőben meg kell nyitnunk a www.nnyf.mobi oldalt.
A Napi Nyelvi Frissítő weben, az Opera Mini webes demóján
(link: http://www.operamini.com/demo/?url=http://www.napinyelvifrissito.mobi) keresztül is megtekinthető.

Próbálják ki! Szerintem érdemes!
Beck Hajnalka


Beck Hajnalka
Nyelvtanár, online tutor

Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.lingvico.hu/hajninyelviskolaja
http://nemetmunka.lap.hu/bemutatkozas/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja