SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Feng shui a PC-n

Talán Katalin [cikkei] - 2006-10-16
- avagy hogyan nyerjük vissza uralmunkat a gép fölött
Feng shui a PC-n

Biztosan hallottatok róla már valamit, hogy van feng shui, ami valami régi kínai hókusz-pókusz. Nagyot tévedtek, ha azt hiszitek, hogy ez a keleti alapelv semmit sem tud hozzátenni a modern világhoz. Meglepetéssel fogjátok tapasztalni, hogy mennyire időtállók tanaik, ennek a józan paraszti ész elvein alapuló rendszernek.

Itt kézzel foghatóvá válik, hogy a feng shui alapelveinek alkalmazása nagyon is mai.

A feng shui egyik alapszabálya a zűrzavartól való megszabadulás, tehát a rendszerezés.

„Ami kint, az bent” mondja a régi kínai mondás, tehát, ha egyelőre semmi másra nem vagytok hajlandók, akkor elsőként csak a rendetlenséget szüntessétek meg az íróasztalotokon, gépasztalotokon, s rakjátok rendbe a kábeleket. (Kábelkötegelés, kábel csatornába helyezés.)

Bekapcsoltunk – ne rontsuk el rögtön valami rossz háttérrel, nagyon fontos az mit látunk meg először, gondolkozzunk el azon, mire is használjuk gépünket? Pl. ha munkaeszközünk, és munkahelyünk is, igen rossz döntés lenne az, ha egy nyaralás gondtalan képét szkennelnénk be. Hát akkor mi a csudát? Mivel a feng shui jelentése szél és víz, válasszunk egy szép természeti képet, ahol harmonikus tájat látunk már ösztönzőleg hat, ha egy folyó is van rajta, az már ideális.

Ha most gyorsan felidézitek a kínai vendéglőket, nem találtok egyet sem, ahol ne ábrázolnák a vizet, mint szerencsehozó elemet.

A színek, nagyon fontosak! Ne legyen csak fehér vagy fekete, lehetőleg harmonikus arányban szerepeljenek a képen a pirosak, a sárgák, a fehér, a kékek és a zöldek.

Ha tele van gépünk reklamáló, feszült, ideges hangulatú e-mailekkel, vagy teleraktuk erőszakos játékokkal, ne számítsunk rá, hogy sok szerencsét fog hozni munkákban!

„Kell egy kis áramszünet” – mondja a sláger, igen kell egy kis szünet mindenkinek.. Ha nem tudunk megálljt parancsolni magunknak, akkor munkánk és tanulmányaink elhatalmasodnak rajtunk. Időnként kapcsoljuk ki a gépet!

Tovább is van, mondjam még?

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja