SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A vadvilág napjára készül az Állatkert - Március 3-án programokkal és kedvezményekkel várják az iskolásokat és óvodásokat

Családinet [cikkei] - 2022-02-24
Március 3-án, a vadvilág napján programok sokaságával várják a látogatókat, köztük is különösen az iskolás és óvodás csoportokat a Budapesti Állatkertben. Állatbemutatókkal, látványetetésekkel, ismeretterjesztő állomáspontos játékkal szórakoztatva irányítják rá a fiatalok figyelmét az élővilág védelmére. A programok mellett jelentős kedvezményt is kínál az Állatkert: a 18 éven aluliak, ha állatos vagy növényes maszkban, arcfestéssel, vagy egy plüssállattal érkeznek, jelképes árú, 200 forintos jeggyel látogathatják meg a városligeti intézményt.
A vadvilág napjára készül az Állatkert - Március 3-án programokkal és kedvezményekkel várják az iskolásokat és óvodásokat

Március harmadika szerte a világon jeles nap azok számára, akik fontosnak tartják az élővilág megismerését és védelmét. Ilyenkor tartják ugyanis a vadvilág napját (World Wildlife Day, magyarul vadvilág világnapjának is szokták nevezni). A kezdeményezés az Egyesült Nemzetek Szervezetétől ered, ugyanis 2013. december 20-án az ENSZ Közgyűlésének 68. ülésszakán született döntés a vadvilág napja bevezetéséről. A szándék az volt, hogy legyen egy világnap, amelyen elsősorban a vadvilágra, és a fennmaradását fenyegető veszélyekre hívják fel a figyelmet. A világnap évről évre visszatérő dátuma azért lett pont március 3-a, mert 1973-ban ezen a napon írták alá a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó úgynevezett washingtoni egyezményt (CITES).

A Fővárosi Állat- és Növénykert is készül a vadvilág napjára! Március 3-án, azaz jövő csütörtökön változatos programkínálattal, valamint belépési kedvezményekkel várják a nagyközönséget, különös tekintettel az iskolásokra, óvodásokra, tanulmányi csoportokra.

A vadvilág napi programok egyik fő típusát az úgynevezett „állati találkozások” jelentik. Előre meghirdetett időpontokban tartanak bemutatókat, látványetetéseket és tréningeket olyan állatoknál, mint például az oroszlánfókák, a pingvinek, az óriásvidrák, a tarvarjak, a cebui disznók, az elefántok, a zsiráfok, vagy éppen a vadonban már teljesen kipusztult, különösen ritka mhorr gazellák. De lesz olyan program is, ahol a látogatók meglepetésállatokkal ismerkedhetnek testközelből.

Délelőtt 10-től délután 4-ig ismeretterjesztő állomáspontos játékkal is várják a gyerekeket. A kert területén összesen tizenhárom állomáshely lesz, többek között olyan témáknak szentelve, mint az orrszarvúak védelme, az Állatkertben zajló vadállatmentés, a ritkuló fajokat fenyegető állatcsempészet, az egyik legritkább hazai rágcsálónak számító szöcskeegér védelme, vagy hogy miként segítheti az emberszabású majmok megőrzését a mobiltelefonok újrahasznosítása.

A programokat folyamatos filmvetítések egészítik ki a Varázshegy Csillagterében és az állomáspontos játék több állomásán is, változatos témájú szórakoztató-ismeretterjesztő rövidfilmekkel. A Barlangteremben pedig bohócjáték is várja a gyerekeket 10 órai, 10 óra 30 perces, illetve 11 órai kezdettel.

A vadvilág nap programjaiban az Állatkert több partnere is részt vesz, köztük az Agrárminisztérium Biodiverzitás- és Génmegőrző Főosztálya, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Jane Goodall Intézet, a Herman Ottó Intézet és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület is.

A változatos programok mellett az Állatkert jelentős kedvezményt is kínál a vadvilág napjára: a 18 éven aluliak, ha állatos vagy növényes maszkban, arcfestéssel érkeznek, esetleg magukkal hozzák valamelyik plüssállatukat, ezen a napon jelképes, személyenként 200 forintos áron megváltható belépőjeggyel kereshetik fel az Állatkertet.

Vadvilág Nap 2022

Vadvilág Nap 2022

Az állatkerti vadvilág nap részletes programkínálata az Állatkert honlapján olvasható: https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2022-03-03-vadvilag-nap

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja