SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szeptemberi újrakezdés

Himer Csilla [cikkei] - 2013-09-17
Mikor egyszer rám jött a kíváncsiság, és röp-körkérdést intéztem az éppen elérhető ügyfeleimhez arról, hogy mi jut eszükbe a szeptemberről, szinte mindegyikük kapásból az őszre, és vele az elmúlásra asszociált. Pedig, ha jobban belegondolsz, a szeptember sok mindenről szól, csak pont az elmúlásról nem. Annál inkább az újrakezdésről.
Szeptemberi újrakezdés

Szeptember és az újrakezdés

Gondolj bele, mi mindent kezdesz újra!

  • a nagy nyári lelassulás után a felpörgést
  • az iskolát (vagy Te, vagy a gyerek, vagy mindketten)
  • a tempós munkát
  • a megszokott taposómalmot...

És itt akkor álljunk is meg egy szóra!

Megszokottság és újrakezdés

Ha már úgyis éppen újrakezdésben vagy, és tele van a padlásod a nagy, de még megvalósításra váró terveiddel, akkor itt az ideje, hogy csavarj egyet a dolgokon! Az újrakezdésbe ugyanis nem csak az férhet bele, hogy a megszokotthoz térj vissza, hanem az is, hogy tényleg újra kezd: vagyis éppen, hogy ledobd a megszokottat - és megvalósítsd a régóta pátyolgatott terveidet!

Pénzügyi szokás átalakítás

Nem is lehetne jobb alkalmad arra, hogy átszabd a pénzügyi szokásaidat, vagy egyszerűen csak kihajítsd a régieket, és újakat vegyél fel helyettük. Nem mondom, hogy könnyű az automatizmusoktól megszabadulni, de ha már úgyis ennek van a szezonja, akkor akár bele is férhet...

Milyen szokásokat vehetsz fel a pénzügyeidben?

Néhány példa a teljesség igénye nélkül:

  • Elkezdheted minden nap este félrerakni a pénztárcádban aznap összegyűlt aprót egy helyes befőttes üvegbe/perselybe/bármibe... (El sem hiszed, hogy egy hónap alatt hány ezer forintod jöhet így össze!)
  • Elkezdheted vezetni a bevételeidet és kiadásaidat (háztartási cashflow-nak hívjuk ma, régen családi költségvetésnek mondták, még régebben meg háztartási naplónak).
  • Elkezdheted eltervezni a pénzügyeidet 10-15 éves távlatban is.
  • Elkezdheted leépíteni a fölösleges, de legalábbis túlzott mértékű kiadásaidat.
  • És elkezdheted gyűjteni az ezekből származó megtakarításaidat.

Ezeken kívül még ezer dolgot is tehetsz a pénzügyeid terén, kezdve attól, hogy tágítod a pénzügyi horizontodat (értsd: tanulsz), egészen odáig, hogy mellőzöd azon emberek társaságát, akik a pénzügyi szomszédságodban korlátozzák a pénzügyi előrehaladásodat (van ilyen is!).

Foto: arztsamui - FreeDigitalPhotos.net

Himer Csilla


Himer Csilla
Kisvállalkozások kreatív kontrollingja

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.zsebedremegyek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja