SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mit tegyen Valaki, ha nem született tőzsdegurunak? (folytatás)

Mészáros Etelka [cikkei] - 2004-05-24
A cikksorozat olyan céllal indult, hogy segítséget nyújtson azon „hétköznapi” embereknek, akik elfoglaltságaik vagy érdeklődési körük miatt nem kerülnek mindennap gazdasági lapok vagy műsorok közelébe és pénzintézetekben is ritkán fordulnak meg, hogy kellő ismeretet szerezzenek az ügyintézésekben.
Egyik barátnőm esetét írom le, akinek sajnos a zsebe bánja, hogy nem rendelkezett kellő ismeretekkel.
Mit tegyen Valaki, ha nem született tőzsdegurunak? (folytatás)

Judit barátnőm - manapság nem ritka - végkielégítést kapott az egyik vállalattól.

A bankok, a forint gyengülés hatására a múlt év végén és még ez év elején is nagyon kedvező kamatfeltételeket kínáltak a befektetőknek. Judit úgy gondolta, hogy a végkielégítésként kapott összeget három hónapra befekteti “B” bankba. Az elbocsátó vállalat a végkielégítését az “A” bankba utalta, Judit számára a legkedvezőbb kamatlehetőség pedig a “B” bankban mutatkozott. A “B” bankban nem volt folyószámlája, ahova pénzt utalhatott volna, így nyitnia kellett. Számlanyitás közben mondta az ügyintézőnek, hogy nagyobb összeget fog átutalni erre a számlára és kéri, hogy 3 hónapra 11,5 %-os kamatra kössék le. Visszament az “A” bankba, elutalta a pénzt a “B” bankban már megnyitott folyószámlára és abban a biztos tudatban volt, hogy a “B” bank 3 havi kamatozásra le is köti a pénzét, mivel a folyószámla nyitásakor mondta, hogy ez a célja az átutalásának.

Sajnos nem tudta, hogy ismét el kell jönnie a “B” banka és a háromhavi lekötésről szerződést kell kötnie. Így, mikor letelt a 3 hónap, elment a “B” bankba, hogy felvegye a kamatot és akkor tájékoztatták, hogy csak a folyószámla aktuális (4%) kamatát kaphatja meg, mivel nem ment be szerződést kötni a három havi lekötésről.

Tanulság: amennyiben valamilyen pénzösszeget le akarunk kötni, mindig kérjünk erről írásbeli szerződést a banktól. A bank által készített szerződést gondosan olvassuk át, hogy azt a befektetési formát értették ők is amire mi gondoltunk, ezután írjuk alá és kérjünk belőle másolatot.

Magyarországon a pénzek átutalása egy munkanapot vesz igénybe, ezért legyünk annyira óvatosak, hogy mikor letelt az átutalási nap, kérdezzük meg a banktól, hogy megérkezett-e a pénzünk és lekötötték-e a kért befektetési formára.

szólj hozzá

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja