SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megnyugtató érintések

Családinet [cikkei] - 2006-03-20
A kismamák ösztönösen simogatással, dédelgetéssel igyekeznek lecsendesíteni síró csecsemőjüket. A babamasszázs akkor is segít, ha a kicsi álmatlanságtól vagy nehéz légzéstől szenved.
Megnyugtató érintések

A rendszeres masszírozás erősíti a baba immunrendszerét és szorosabbá fűzi kapcsolatát a szülőkkel.

A masszázs előtt mindig moss kezet, és vedd le a gyűrűidet, ékszereidet. Ügyelj rá, hogy a körmeid tiszták és rövidek legyenek. A masszírozást nyugodt körülmények között végezd, a baba legyen biztonságban, ne tudjon legurulni az ágyról. Íme néhány ötlet, mit mire használhatsz!
 

Sírásra

Vedd kézbe a gyereket úgy, hogy hozzáférhess a hátán lévő idegekhez. Két ujjaddal finoman tapogasd végig a gerinc mindkét oldalát nyaktól lefelé a gerincoszlop végéig. Gyöngéden cirógasd, simogasd fejétől a lábáig. Kissé ringathatod is, és közben halkan beszélj hozzá.
 

Álmatlanságra

Fektesd a kicsit hanyatt egy meleg, puha takaróra. Mindkét kezeddel fogd meg a vállát, és gyengéden mozgasd meg előre-hátra. Ismételd meg a mozdulatot a törzsön lefelé haladva. A baba lábát is megtornáztathatod.
 

Székrekedésre

A hasi masszázs serkenti a bélmozgást. Kezdd a masszírozást valamivel a jobb csípőcsont felett és fejezd be a bordák alsó részénél. Majd folytasd a hason keresztben, lefelé a test bal oldalán a bal csípőcsontig.
 

Nehéz légzésre

Ha a kisbabádnak légzési nehézségei vannak, vagy nem elég mély a légzése, egyik kezedet tedd a mellkasára, a másikkal pedig gyengéden simogasd végig a testét. A mellkason lévő kéz arra serkenti az agyat, hogy növelje a mellkas térfogatát, azaz a baba lélegezzen nagyobbakat.

Fotó: HAMZA BUTT/flickr

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja