SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

ÁLLATOK VILÁGNAPJA 2006

Családinet [cikkei] - 2006-09-27
Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Felelős Állatbarátok Egyesülete és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara 2006. szeptember 30-án az Állatbarát Nyílt Napot.
ÁLLATOK VILÁGNAPJA 2006

Az immár hagyományosnak nevezhető rendezvény célkitűzése az évek során mit sem változott. A szervezők a kiegyensúlyozott ember-állat kapcsolatból származó kölcsönös előnyökre kívánják felhívni a figyelmet, egyúttal játékos formában ismertetik meg az érdeklődőkkel a felelős állattartás alapelveit. A jól megszokott és kedvelt programok mellett sok újdonság és érdekes elfoglaltság várja a családokat.

 

Az idei rendezvény fő attrakciója, hogy a nemrégiben megnyílt Kisállatklinika kapui kitárulnak az érdeklődők előtt, igaz csak korlátozott számú részvevőnek, hiszen a folyamatos munka nem szenvedhet zavart. A most átadott klinika a Steindl Imre által tervezett régi épületben, de már az EU igényeinek is megfelelő, minden szempontból korszerű intézmény. Az 1200nm-en működő klinika, magában foglalja az ambulanciát, a belgyógyászati, sebészeti és szülészeti részleget is. A Nyílt Napon a Kisállatklinika bemutatója 12 órakor egy prezentációval kezdődik a Belgyógyászat Tanszéken, majd 15-20 fős csoportokban indul a körbevezetés a klinikán.

 

Célunk, hogy a család minden tagja számára érdekes programokat kínáljunk, így a legkisebbeket lovaglás, állatsimogató, rajzverseny, kézművesfoglalkozás, kvízjáték, ugrálóvár, gyermekkoncert, mesejáték, lufihajtogató bohócok várják.

 

A kutyás programok minden évben nagyon népszerűek, ezért is igyekszünk évről-évre újdonságokkal előrukkolni. Idén első alkalommal láthatnak az érdeklődők a Nyílt Napon klikkertréninget, valamint kutyás játékok bemutatására is sor kerül a Népszigeti Kutyaiskola jóvoltából. Szintén első ízben szervezünk vakvezetőkutya-bemutatót, amely igazi kuriózumnak számít. Leczki Sarolta csapata katasztrófa mentőkutyás, a Tetra-2002. Alapítvány pedig terápiás kutyabemutatót tart majd az Egyetem parkjában.

A tornateremben kisállatbemutatót tartunk. Láthatók majd nyulak, csincsillák, tengerimalacok, madarak és hüllők is. Ugyanitt Gerendély Ágnes festőművésznő állatos képeinek kiállítása tekinthető meg. A Gladiátor kiadó standjánál a „Babszi kutya újabb kalandjai” című mesekönyv dedikálással egybekötött bemutatójára kerül sor. Az árva kutyusok és cicusok mellett, idén görényeket is örökbe lehet fogadni.

 

A nap folyamán a FÁBE szakértői tanácsadást tartanak a kisállattartás, állatorvoslás, kisállatkozmetika, kutyakiképzés, állatvédelem és állatterápia témakörében. Ezeken kívül egész napos színpadi program, filmvetítés és nyereményjáték várja az érdeklődő állatbarátokat. A rendezvény ideje alatt az Egyetem múzeumai is nyitva állnak a nagyközönség előtt. A programokat a 15 órakor kezdődő Groovehouse koncert zárja. A belépés ingyenes!

 

Minden érdeklődő állatbarátot szeretettel várunk 2006. szeptember 30-án 10 és 16 óra között az Egyetem István úti parkjában (Budapest, 1078 István út 2.)

 

További információ:    Felelős Állatbarátok Egyesülete, Temesváry Kriszta (elnök)

                                   Tel: 06 30 286 20 55      E-mail: info@hazikedvencek.hu

                                   Honlap: www.hazikedvencek.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja