SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egy boldogabb jövő, válás után I.

Kókai Kata [cikkei] - 2006-01-20
Minden szerető szülő a legjobbat szeretné gyermekének, és meg is tesz mindent azért, hogy szeretetteljes, mindent megadó környezetben nevelkedhessen.
Egy boldogabb jövő, válás után I.

Most, jobban mint valaha szüksége van gyermekednek a gondoskodásodra, és minden szeretetedre. Válás után gyermeked sokkal jobban igényli a szeretetet és odafigyelést akkor is, ha Neked ez most nagyon nehéz.

Az, hogy egy szülő hogyan kezeli a válást, nagyban befolyásolja gyermeke jelenét és jövőjét. Ez hatalmas felelősség egy szülő számára, ugyanakkor remek lehetőséget is jelent, hogy elmélyítse kapcsolatát gyermekével, s őszintébben, boldogabban folytassa életét. Igaz, hogy a szülő nem szakértő, nem pszichológus és nem tanár, mégis, ő az egyetlen ember aki szeretetével, őszinte odafigyelésével megóvhatja gyermekét attól a fölösleges fájdalomtól, melyet egy válás okozhat.

Idő kell a változáshoz

Első lépésként azt kell megértenünk, hogy a válás nem old meg semmit. Ha két teljesen különböző ember évekig együtt él, majd már nem képes elviselni a másik fél tulajdonságait, kenyértörésre kerül sor; ettől azonban egyik fél sem változik meg. Pszichológusok többsége állítja, hogy sokkal kevesebb sérült szenved az a gyermek, aki békén elvált szülők mellett nő fel csonka családban, mint az, aki „összetartó”, ám állandó vitáktól zajos otthonban nevelkedik.

Először is mindenkinek túl kéne lépnie az egyedülállókat, elváltakat súlytó előítéleteken (kétségtelenül néhányan erkölcsi kérdésként kezelik a válást), majd észrevenni azt, hogy a csonka család olykor sokkal boldogabb és őszintébb, mint az összetartó, de hazugságokkal teli család. A gyermekeknek, akárcsak a szülőknek időt kell hagyni arra, hogy feldolgozzák az eseményeket. Az őszinteség, az egymásra való odafigyelés lehet a legnagyobb segítség.

Gyermekeid legnagyobb kincse Te magad vagy

Csak a szülői szeretet, gondoskodás és odafigyelés képes egy gyermek számára megteremteni a biztos hátteret. A sors kegyetlen iróniája, hogy a válás plusz terheket ró a családra, miközben boldogulási lehetősége erősen behatárolt. Miközben a gyermeknek nagy szüksége lenne legalább az egyik szülő figyelmére és szeretete, a család a megélhetésért küszködik, s a gyermeket nevelő igyekszik egyedül ellátni egyedül mindazt, amiben eddig volt segítsége.


(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja