SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

ÁLLATOK VILÁGNAPJA 2006

Családinet [cikkei] - 2006-09-27
Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Felelős Állatbarátok Egyesülete és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara 2006. szeptember 30-án az Állatbarát Nyílt Napot.
ÁLLATOK VILÁGNAPJA 2006

Az immár hagyományosnak nevezhető rendezvény célkitűzése az évek során mit sem változott. A szervezők a kiegyensúlyozott ember-állat kapcsolatból származó kölcsönös előnyökre kívánják felhívni a figyelmet, egyúttal játékos formában ismertetik meg az érdeklődőkkel a felelős állattartás alapelveit. A jól megszokott és kedvelt programok mellett sok újdonság és érdekes elfoglaltság várja a családokat.

 

Az idei rendezvény fő attrakciója, hogy a nemrégiben megnyílt Kisállatklinika kapui kitárulnak az érdeklődők előtt, igaz csak korlátozott számú részvevőnek, hiszen a folyamatos munka nem szenvedhet zavart. A most átadott klinika a Steindl Imre által tervezett régi épületben, de már az EU igényeinek is megfelelő, minden szempontból korszerű intézmény. Az 1200nm-en működő klinika, magában foglalja az ambulanciát, a belgyógyászati, sebészeti és szülészeti részleget is. A Nyílt Napon a Kisállatklinika bemutatója 12 órakor egy prezentációval kezdődik a Belgyógyászat Tanszéken, majd 15-20 fős csoportokban indul a körbevezetés a klinikán.

 

Célunk, hogy a család minden tagja számára érdekes programokat kínáljunk, így a legkisebbeket lovaglás, állatsimogató, rajzverseny, kézművesfoglalkozás, kvízjáték, ugrálóvár, gyermekkoncert, mesejáték, lufihajtogató bohócok várják.

 

A kutyás programok minden évben nagyon népszerűek, ezért is igyekszünk évről-évre újdonságokkal előrukkolni. Idén első alkalommal láthatnak az érdeklődők a Nyílt Napon klikkertréninget, valamint kutyás játékok bemutatására is sor kerül a Népszigeti Kutyaiskola jóvoltából. Szintén első ízben szervezünk vakvezetőkutya-bemutatót, amely igazi kuriózumnak számít. Leczki Sarolta csapata katasztrófa mentőkutyás, a Tetra-2002. Alapítvány pedig terápiás kutyabemutatót tart majd az Egyetem parkjában.

A tornateremben kisállatbemutatót tartunk. Láthatók majd nyulak, csincsillák, tengerimalacok, madarak és hüllők is. Ugyanitt Gerendély Ágnes festőművésznő állatos képeinek kiállítása tekinthető meg. A Gladiátor kiadó standjánál a „Babszi kutya újabb kalandjai” című mesekönyv dedikálással egybekötött bemutatójára kerül sor. Az árva kutyusok és cicusok mellett, idén görényeket is örökbe lehet fogadni.

 

A nap folyamán a FÁBE szakértői tanácsadást tartanak a kisállattartás, állatorvoslás, kisállatkozmetika, kutyakiképzés, állatvédelem és állatterápia témakörében. Ezeken kívül egész napos színpadi program, filmvetítés és nyereményjáték várja az érdeklődő állatbarátokat. A rendezvény ideje alatt az Egyetem múzeumai is nyitva állnak a nagyközönség előtt. A programokat a 15 órakor kezdődő Groovehouse koncert zárja. A belépés ingyenes!

 

Minden érdeklődő állatbarátot szeretettel várunk 2006. szeptember 30-án 10 és 16 óra között az Egyetem István úti parkjában (Budapest, 1078 István út 2.)

 

További információ:    Felelős Állatbarátok Egyesülete, Temesváry Kriszta (elnök)

                                   Tel: 06 30 286 20 55      E-mail: info@hazikedvencek.hu

                                   Honlap: www.hazikedvencek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

Megváltozik a hiányzások igazolásának rendszere szeptember 1-től, megszűnik a papír alapú orvosi igazolás

"Nincs többé trükközés" - írja a Medicalonline.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Nem akarta elvenni a telefont ősztől a diákoktól - felmentették a Madách Imre Gimnázium igazgatóját

Nem akarta elvenni a telefont ősztől a diákoktól - felmentették a Madách Imre Gimnázium igazgatóját

A Belügyminisztérium 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentette a budapesti Madách Imre Gimnázium igazgatóját, Mészáros Csabát.
A szerkesztő ajánlja