SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Védjük meg gyermekünket a hurutos megbetegedésektől!

Családinet [cikkei] - 2010-02-10
A hűvös idő beköszöntével egyre többen tapasztalják magukon a náthás megbetegedés kellemetlen tüneteit, mint például a rossz közérzet, fejfájás, orrdugulás, kaparó torok, orrfolyás. A változékony időjárásra főként a gyermekek reagálnak érzékenyen, ezért náluk ősszel és télen magas a hurutos megbetegedések száma.
Védjük meg gyermekünket a hurutos megbetegedésektől!

Az alábbiakban Krivácsy Péter, a Budai Egészségközpont gyermekgyógyász szakorvosa ad tanácsokat, hogy a szülőknek ilyenkor mire kell fokozottan odafigyelniük.

„A vírusok és baktériumok számára rendkívül kedvez az iskolai, vagy óvodai közeg, ahol a gyerekek hosszabb időt töltenek együtt egy légtérben. A betegség terjedésének egyik fő oka, hogy a beteg gyerekek nem maradnak otthon, ezáltal társaikat is megfertőzik. Ha a betegség első jeleinél időben kezeljük a tüneteket, elkerülhető a további szövődmények kialakulása” - mondta a doktor úr.

A gyermekek körében leggyakoribb a náthás megbetegedés. Ennek jelei az orrfolyás, orrdugulás, esetleg köhécselés. Néhány nap múlva az orrváladék sárgás színűvé válik, de ez nem feltétlenül baktérium okozta felülfertőződés jele, tehát antibiotikum csak emiatt szükségtelen. Orrcsepp, orrkrém, szükség esetén az orrszívás is segít. Az alsó légúti megbetegedéseket leggyakrabban vírusok okoznak, ezáltal a betegség kezdetben nem igényel antibiotikum kezelést. Néhány napos pihenéssel, C-vitamin fogyasztásával, esetenként nyákoldóval vagy száraz, kínzó köhögés esetén köhögéscsillapítóval elérhető a gyógyulás. Nem szabad türelmetlennek lenni, a hörghurut sosem néhány napos betegség.


Abban az esetben, ha gyermekünk köhögése fokozódik, fullad és/vagy magas láz jelentkezik, mindenképp keressünk fel egy orvost, ugyanis ez már komolyabb szövődmények, vagy akár baktérium fertőzés kialakulását is jelezheti. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a gyógyulás érdekében antibiotikum kezelést kell alkalmazni. Ügyeljünk arra is, hogy gyermekünk sok folyadékot fogyasszon, hiszen a lázas betegnek magasabb a folyadékigénye.

„Ha gyermekünk szervezete ellenálló, immunrendszere erős, megelőzhetjük a betegséget, vagy elérhetjük, hogy gyengébb lefolyású legyen. Ehhez nélkülözhetetlen a rendszeres zöldség-, és gyümölcsfogyasztás, a vitamindús- és változatos táplálkozás. Az ellenálló képességet rendszeres sporttal is fokozhatjuk, amelyet a legjobb szabad levegőn végezni. Ha erre nincs mód, a gyakori és kiadós séta az egész családnak egy egészséges, közös program lehet” - tette hozzá a doktor úr.

Morpho Communications

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja