SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Lépésről lépésre változtass!

Katona Renáta [cikkei] - 2014-01-13
A változások sokszor felforgatják az egész rutinos életünket bármilyen területet is érintsen. Amikor életmódot váltunk a feje tetejére kell állítani a világunkat, feladni a megszokottat, a kényelmeset és elhagyni az ismert utat.
Lépésről lépésre változtass!

Sokszor azért nem tudunk a tartós változás útjára lépni, mert félünk. Minden idegen, mindenre figyelnünk kell, emiatt nagyon nehéznek érezzük. Ehhez kell az a megrendíthetetlen elhatározás, amelyről a „Miért nem sikerül az életmódváltás?” című cikkemben már írtam.

Az ismeretlen egyben idegen is. Az idegenektől pedig többnyire tartunk, nem nyílunk meg azonnal. Ha egy idegen ember „ajtóstól tör a házba” az többnyire nem szimpatikus, ezért hátat fordítunk neki és igyekszünk elkerülni. (Az emberek többsége legalábbis ilyen.)

Az életmódváltás pont olyan, mint egy ilyen idegen ember. Lépésről lépésre kell beengednünk az életünkbe! A gyeplő nálunk van. Az addig élt életmód viszont ellenünk dolgozik!
Az évek alatt felhalmozódott dolgoktól, elégedetlenséget és egészségkárosodást okozó állapotoktól (tunyulás, túlsúly, löttyedt bőr, magas vérnyomás, sóvárgás az édesség után, kenyér és zsíros ételek mértéktelen fogyasztása, chips-ek ropogtatása, cukorbetegség, rendszertelen étkezés… stb.) azért akarunk megszabadulni, mert betelik a pohár. Ezért a változást AZONNAL akarjuk. E célból viszont kinyitunk ajtót, ablakot és minden változást egyszerre hívunk az életünkbe. A változások hada viszont teljesen felborít mindent, ami miatt jön a félelem és kezdődik minden elölről.

Amit tehetünk:

Egyszerre limitált számú dolgon változtatunk és rutinná fejlesztjük ezeket. Kb. 30 napra van szükség egy-egy szokás megváltoztatásához, automatizálásához.

Így sikerülhet:

  • Gondosan tervezd meg a változás útját!
  • Tarts szüneteket néhány változtatás után és élvezd, hogy képes voltál rá. Gyakorold még egy ideig!
  • Adj időt Magadnak! Bár a türelmetlenség minden ember életében jelen van, ezzel sajnos nem gyorsíthatjuk meg a dolgokat, viszont ördögi körbe taszíthat, ahonnan igen nehéz kimászni.

Az új életmód elemeivel ismerkedj szépen lassan, mint azzal az idegen emberrel, aki aztán egyszer csak az életed részévé vált és végül a társad vagy őszinte barátod lett.

 

Katona Renáta


Katona Renáta
Személyi edző, gyermekfitnesz oktató és életmód tanácsadó

Elérhetőségeim:
E-mail:info@centraltrening.hu
Honlap: http://www.centraltrening.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja