SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Házasság vagy együttélés?

Kókai Kata [cikkei] - 2005-01-02
Nem divat ma már jegyben járni. És nem divat házasodni sem. Van aki a kötelezettségtől fél, míg mások fölösleges pénzkiadásnak tekintik.
Házasság vagy együttélés?

Mégis, mi nők "lekenyerezhetővé" válunk, ha a nagy Ő kezében meglátjuk a gyűrűt. Persze sokan kifejezetten feleslegesnek találják a házasságot, hiszen egy papírtól nem változik semmi. Dehogynem! Különben miért is szeretnénk házasodni?

Néhány ok a házasság mellett:

  • Te példát mutathatsz ismerőseidnek; igenis jó lehet a házasság.
  • Soha nem kell egyedül lenned.
  • Mindenki láthatja, hogy Ti komolyan gondoltátok.
  • Ha már az esküvőre is hajlandó a párod, teljesen biztos lehetsz a szerelmében.
  • Egy napra Te lehetsz a legszebb.

Néhány ok, amiért ne köss házasságot

  • Mindenen osztoznod kell a pároddal.
  • Minden nap meghallgathatod a kérdést; mikor lesz már végre baba?
  • Előbb utóbb jönnek a gyerekek, és nem lesz egyetlen szabad perced sem.

Persze ezen senki nem gondolkozik el. Egyesek felelőtlenül, néhány hónapos ismeretség után összeházasodnak, s az együttélés "örömeit" megismerve hamar a válás mellett döntenek. Míg mások az ő rossz példájukból tanulva ódzkodnak a házasságtól. S ekkor következnek a közhelyek "még nem vagyok felkészülve", "minek, az csak egy papír".

Ugyanakkor ez nem "csak egy papír". Hiszen a házasság nem a papírról (talán nem is gyűrűről), hanem az egymás iránti szeretet és kötődés kifejezéséről szól.

Már az ókorban is gyűrűt hordtak a házasok: a kerek forma a végtelenséget, az örök együttélést szimbolizálta. Ma már inkább olyan érzetet kelt, mintha egyenesen "Foglalt" táblát akasztanánk a másik nyakába. Sokszor magával az eljegyzéssel is olyan sokáig várnak a párok, hogy az elveszti a jelentőségét.

Annak ellenére, hogy egyre kevesebb a házasság, és 40 százaléka válással végződik, nem csökkent a párkapcsolatok, az "együttélések" száma.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja