SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nem tudom!

Kontó Csilla [cikkei] - 2004-03-24
A kristálytükör meghasad, darabokra törik, megnyomom a katapult gombot képzeletben, mély levegőt veszek és kimondom: - NEM TUDOM!
Nem tudom!

Hát eljött, visszavonhatatlanul, és végérvényesen megkaptam, szemtől szembe a kérdést. Éppen nyolc éve rágódom a válaszon, mit is mondok majd, kedvest, szépet Neki, hiszen hazudni nem akarok, nem is tudok.

Csak hát.. Mit mondjak? Miért nem látta eddig? Miért nem kíváncsi rá? Szegény? Nem. Gazdag? Nem. Autószerelő volt, amikor megismertem egyáltalán nem terveztem semmit. Aztán 3 éves kapcsolat lett belőle, igen szoros. Elképedve néztem, milyen jól főz, mennyire szereti a  gyermekeit, mégis az előző tapasztalataim alapján úgy döntöttem, semmit sem tervezek. Dolgoztam, tanultam, éltem az életem.. aztán egy szép napon megtörtént a csoda. Igen, csoda. Előtte évekig nem estem teherbe...

és akkor... ott.. Ó kissé elkalandoztam, mint minden alkalommal, amikor Gyermekem kérdésére adható válaszon töprengtem. Nos megérett rá, hogy elmondjak mindent, őszintén. Egy dologra azonban én sem tudom a választ: - MIÉRT??? Miért nem látogat meg olykor?

Nyilván önmaga elől menekül, de mégis hova, és miért menekül? Senki sem mondta neki, hogy na most aztán elveszed a lányom, vagy halálfia vagy! Sosem tudtam elmondani azt sem, hogy nem is volt választása, sem neki, sem nekem. Ugyanis Pocaklakóm éppen 20 hetesen mutatta meg magát. Addig minden rendben volt! Hát ez az. Éppen emiatt kellene kinyitni APUCI fülét, hogy meghallja: ő nem isten, hogy a teremtést szabályozza, ám ha már így alakult, és van még egy csodálatos gyerkőce, akkor annak örülnie kéne, és nem elbújni a világ elől!

Nem értem, és nem is fogom, csak ha megmondja a valódi okot. De ebben az esetben mégis mit mondhatnék Neki? Hogy másik családja van? Hogy nem tud magának parancsolni? Hogy éjszakázik? Hogy horgászik? Hogy egy önző dög, aki információim szerint luxus autóval járkál a világban, miközben mi itt szenvedünk és nélkülözünk??

Valószínűleg fogalma sincs arról az elmúlt időszakról, mennyit bántottak minket. Pedig ahogy ismertem, nyilván egészen másképp ítélnének meg sokszor, sok helyen, ha legalább olykor olykor bevillantaná magát a köztudatba, hogy ő élő és valódi pasi. Nem érdekel hány Barbie-val fetrengett azóta, nem és nem. Csak az érdekel, hogy tudom, eljön az idő, amikor kamatos kamattal kapja vissza azt a fájdalmat, amit nekünk okozott azzal, hogy még csak válaszra sem méltatott, hanem egyszerűen lelépett.

Kedvenc nyaralóhelye: Spanyolország. Lakóhelye állítólag Budapest.... monogramja: Sz.I. Ha valaki ráismerne, kérem vegye rá, hogy olvassa el ezt a cikket, aztán üljön be az autójába, és nyugodtan jöhet látogatni, az ajtónk nyitva kedves Apuka!

Mert csak Te tudod megmagyarázni,  és választ adni arra a kérdésre, hogy hol vagy, és ki is vagy egyáltalán..... és még valami: a bíróság havonta ítélte meg a gyerektartást. Ennek összege jelenleg ötezer forint. Tudod Apuka, ezt nem elég hébe-hóba rossz címre utalgatni, mert már fél pár cipőt sem lehet venni érte, amíg a Te benzinköltséged valószínűleg naponta 10000 Ft, vagy tévedek?

Marad addig is a válasz: nem tudom.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja