SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Perelnek a nők, akik a fogamzásgátló hibás csomagolása miatt estek teherbe

Családinet [cikkei] - 2015-11-15
Hibás csomagolású fogamzásgátló tablettát szedett az a 113 amerikai nő, akik terveik ellenére várandósak lettek, ezért beperelték a gyártót.
Perelnek a nők, akik a fogamzásgátló hibás csomagolása miatt estek teherbe

Az érintettek csoportos kártérítési pert indítottak a múlt héten Pennsylvania állam bíróságán a Qualitest Pharmaceuticals ellen, melyet azzal vádolnak, hogy 2011-ben hibás fogamzásgátlót forgalmazott, ezzel 26 államban 113 nem várt terhességet idézett elő - adta hírül a CBS News portál.

A gyógyszergyár nyolc különböző fogamzásgátló tablettát hívott vissza, miután felfedezték, hogy a dobozban a pirulák sorrendje felcserélődött, így azon a héten, amikor hormontartalmú gyógyszert kellett volna szedni, az érintettek hatóanyag nélkülit vettek be, tehát semmivel sem csökkentették a fogamzás esélyét.

A nők dollármilliókat követelnek kártérítésként, esetenként a nem tervezett várandósságból született gyerekek felnevelésének teljes költségét.

Cindy Pearson, a National Women's Health Network vezetője elmondta, nemzedékek óta bíznak a nők abban, hogy a gyógyszertárban vett tabletták a levélen a megfelelő sorrendben helyezkednek el.

"Ha a gyártó ezt összekeveri, akkor helyre kell hoznia a hibát" - vélekedett Pearson, aki szerint nem lesz könnyű megnyerni a pert, mert nehéz bizonyítani, hogy a hiba miatt estek teherbe az érintettek.

http://www.cbsnews.com/news/women-sue-drug-company-claiming-defective-birth-controls-led-to-unplanned-pregnancies/

Forrás: MTI
Fotó: www.flickr.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja