SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogy én szeretek suliba járni?!

Frányó Zsófia [cikkei] - 2010-11-16
Segítsünk gyermekeinknek, hogy az iskolában sikeresek lehessenek!
Hogy én szeretek suliba járni?!

Az iskola és az ottani feladatok sosem arattak osztatlan sikert a diákság körében. Mindig volt, aki tudásvágytól hajtva szívesen tanult, ám minden osztályban akadt jópár tanuló, akinek púp volt a hátán ez a kötelezettség. Így van ez ma is, sőt, egyre több diákot sorolnak az SNI (sajátos nevelési igényű) kategóriába. A dilemma, hogy ezek a diákok valóban csak felelőtlenségből teljesítenek alacsony szinten, netán kerülik el az iskolát vagy esetleg napjaink követelményei teljesíthetetlenül magasak. Ha másoknak megy, a mi gyerekünknek miért nem, rossz képességű vagy lusta?  

A kérdés természetesen magában rejti a választ: talán egyik sem! Nagyon sokan éppen a túlzott felelősség elől menekülnek, az elvárások nyomják vállukat annyira, hogy más vágyuk sincs, csak szabadulni akarnak. Mindnyájan ismerjük a stresszt, a szülők, tanárok, diáktársak elvárásainak való megfelelésre törekvést, ám míg van, akit ez jobb teljesítményre sarkall, mások tűrőképessége alacsonyabb, ők leblokkolnak a félelemtől.


Természetesen a nehézségeknek nagyon sok oka lehet, de nagyon fontos, hogy a szülők támogassák gyermeküket. Ne kényszerítsék hosszabb tanulási időkre változatlan körülmények között, inkább járjanak utána a gondok forrásának. Gondolják át a helyzetet, beszéljék meg gyermekükkel, kommunikáljanak a tanárokkal és ha szükséges, keressenek fel szakembert: pszichológust, kineziológust, nevelési tanácsadót!

A tanulás lehet öröm, talán Ti megtapasztaltátok ezt. Segítsetek, hogy gyermekeitek is így érezhessenek!
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja