Ribiszkés receptek
Ribiszke leves
Hozzávalók: 80 dkg ribiszke
6-7 evőkanál cukor
fahéj, szegfűbors, citromfű
1dl tejföl, 2 dl tejszín
1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
Elkészítés
A ribiszkét megmossuk, leszemezzük és feltesszük 1 liter vízbe főzni. Pár perc alatt kész van, és utána turmixoljuk.
A ribiszkelevet újra felforraljuk és ízesítjük a cukorral és a fűszerekkel. A tejfölt simára keverjük a liszttel, vagy a keményítővel, és behabarjuk vele a levest. Ha besűrűsödött hozzáadjuk a tejszínt. Egy picike sót adunk még hozzá ízesítés képpen. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe rakjuk. Hidegen tálaljuk, ribiszke szemekkel és tejszínhabbal díszítjük.
Ribiszkés saláta
Hozzávalók: 40 dk karfiol
40 dkg ribiszke
1 fej saláta
20 dkg zöldborsó
10 dkg sajt
20 dkg sonka
citromlé, só, vegeta, pár szem köménymag, olívaolaj, cukor
Elkészítés
A karfolt rózsáira szedjük és sós-vegetás, köménymagos vízben puhára pároljuk. A zöldborsót enyhén sós, cukros vízben megpároljuk. A ribiszkét leszemezzük, megmossuk, és a levét lecsurgatjuk. A salátát megmossuk, és leveleire szedjük. Ha kihűlt a karfiol és a borsó, az előkészített hozzávalókat egy tálba tesszük. Olívaolajjal és a cikkekre vágott sonkával összekeverjük. A tetejét reszelt sajttal és kis ribiszkefürtökkel díszítjük.
Ribiszkemártás
Hozzávalók: 2 dl víz,
4 evőkanál cukor,
1 evőkanál liszt vagy ételkeményítő,
3 dl tej
2 dl tejszín
citromlé
Elkészítés
A ribiszkét a vízben a cukorral felforraljuk. A tejben a lisztet simára keverjük és a ribiszkelevet behabarjuk vele. Néhány percnyi forralás után mártás sűrűségű lesz. Hozzáadjuk a tejszínt és pár csepp citromlével ízesítjük. Melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.
Ribiszkés pulykamell
Hozzávalók: 60 dkg pulykamell
½ tej
2 gerezd fokhagyma
50 dkg ribiszke
2dl bor
citromlé, cukor, rámamargarin, bors
Elkészítés
A pulykamellet szeletekre vágjuk, besózzuk és fokhagymás tejben 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A vajat felhevítjük és a lecsepegtetett pulykamellet borssal ízesítjük. A pulykaszeleteket a vajban megsütjük, majd tálra rakjuk. A visszamaradt vajban a megmosott és leszemezett ribiszkét egy kicsit megfonnyasztjuk. Ezután ráöntjük a bort, cukorral, citromlével ízesítjük. 1 percig még forraljuk, amíg jól besűrűsödik. Nagyon finom pikáns ízt kapunk. Tálaláskor a pulykamell-szeletekre öntjük. Burgonyakrokettet kínálunk mellé.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: