SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mozarellás tészta citrommal és fokhagymával

Családinet [cikkei] - 2009-05-04
Pillanatok alatt elkészíthető étel, bár az tagadhatatlan, hogy a hozzávalók ritkán találhatók meg a hűtőben egyszerre, be kell hozzá vásárolni külön.
Mozarellás tészta citrommal és fokhagymával

Hozzávalók:

mozzarellás tészta30-35 dkg olasz tészta

(én favorizálom a farfallét, ma ráadásul kaptam mini változatot is, remek volt, de jó hozzá a fussili is)

5-6 dkg pármai sonka

2 nagy fokhagymagerezd

1 nagy csokor petrezselyem



1/2 citrom

egy csomag mini mozarella

1/2 dl olívaolaj

só és bors, lehetőleg frissen őrölve

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon megfőzzük, lecsepegtetjük és félretesszük. A főzővízből is tartalékolunk kb.  1 decit. Közben olívaolajat öntök egy serpenyőbe,  hozzáaprítom a  fokhagymát,  néhány  másodpercig sütöm,  majd az apróra vágott sonkát és  a citromlevet is hozzáadom. Néhány kavarás után beleöntöm a kifőtt tésztát, megszórom a petrezselyem felével, óvatosan - hogy nehogy szuttyos legyen - hozzá-hozzáadok a főzővízből is, amíg  jó állaga nem lesz a matériának, derekasan összeforgatom őket. Az utolsó percben dobálom a serpenyőbe a félbe vágott mozarella golyókat, ekkor kap sót, frissen tekert borsot az étel, és már mehet is a tányérba. Ma olyan kedvem volt, hogy koktélparadicsomot is küldtem a cucchoz, félbevágva. Nem rontotta el az összhatást, bátran állíthatom!

Forrás: http://fakanal.freeblog.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja