SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nagyböjti halvacsora

Farkas-Cseh Lívia (szabadságon) [cikkei] - 2010-03-03
Hamvazó szerdával beköszöntött a nagyböjti időszak, ami (nem feltétlenül csak a kereszténység számára) a megtisztulásra szolgál: testi-lelki megtisztulásra. Nagyanyáink és nagyapáink ilyenkor 40 napig szigorú böjtöt tartottak, húst nem ettek (persze a régi világban amúgy sem ettek annyit, mint a ma embere...).
Nagyböjti halvacsora

A minap egy nagykereskedelmi áruházban jártam, és a halpultnál gyönyörű Pangasius filék hívogattak. Vettem is belőlük 4 szép szeletet (most amúgy is akciós volt…).
 
Ma el is készítettem őket. Gondoltam, megosztom Veled is, Kedves Olvasó, az eredményt.
 
Rostonsült Pangasiusfilé vörösbab salátával
 
Hozzávalók 4 személyre
 
A halhoz:
4 Pangasius-filé
4 gerezd fokhagyma
1 tk mustár
Fűszerek: só, borsikafű, ici-pici római kömény (ha nincs, akkor bazsalikom is lehet, csak más jellegű lesz a hal)
 
Pálmazsír a sütéshez

 
A salátához:
1 doboz vörösbab
1 kis fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl vagy kefír
1 kaliforniai paprika
Pici majonéz
Borsikafű, só
 
A halat besózzuk és beszórjuk a fűszerekkel. A serpenyőben felolvasztunk egy nagy fakanálnyi pálmazsírt (vagy vajat, vagy olajat), és ha már elég meleg a zsiradék, akkor beletesszük a Pangasius filéket, és mindkét oldalon kb. 3-3 percig aranybarnára sütjük. A legvégén, amikor már elzártuk a tüzet, rányomjuk a 4 gerezd fokhagymát, és fél percig hagyjuk a maradék hőben megpirulni.
 
A salátához átmossuk és lecsöpögtetjük a vesebabot.
A lilahagymát apró kockákra vágjuk, és lesózzuk egy picit, valamint, ha van otthon, akkor mustármag olajjal megpermetezzük (bioboltokban, nagykereskedésekben kapható, nagyon finom), ezzel elvesszük a hagyma túl csípős, és erőteljes ízét. Egy tálban összekeverjük a tejfölt vagy kefirt a pici majonézzel, a fűszerekkel, az átnyomott fokhagymával. Megkóstoljuk, ízlés szerint javítunk az összhatáson. Ezután belekeverjük a lecsöpögtetett babot, a hagymát, és a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát.
 
Természetesen lehet a halhoz egyszerű, friss salátát is felszolgálni, nekem most csak paprikám volt itthon, meg egy doboz babkonzervem. A férjem és a gyerekeim egyaránt élvezettel falták a végeredményt.
Farkas-Cseh Lívia (szabadságon)


Farkas-Cseh Lívia (szabadságon)
Természetgyógyász - fitoterapeuta

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/416-76-62
Skype: putzlivi
Honlap: http://www.smaragdhaz.hu
Blog: www.holisztikusgyogyulas.blogspot.com
www.ortomolekularis-medicina.blogspot.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja