SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rakott karfiol

P. Amelie [cikkei] - 2011-05-31
Készíthető besamel mártással is, akkor sokkal lágyabb, szószosabb ételt kapunk.
Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • fél kg darált sertéshús
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy fej karfiol
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 kk pirosarany
  • 1 kk mustár
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 1 bögre rizs
  • napraforgó olaj

rakott_karfiolA hagymát felkockázzuk, pici olajon megfonnyasztjuk.

Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, piros aranyat, felöntjük vízzel, épphogy ellepje, és készre főzzük.

Közben a rizst megpároljuk kétszeres mennyiségű vízzel, pici sóval, és sós vízben megfőzzük a szétszedett karfiolt is.


Ha elkészült a hús, egy tálban egymásra rétegezzük, előbb a hús, majd a rizs, ezt meglocsoljuk szafttal, erre jön a rózsáira szedett karfiol.

Két réteget készítünk, a tetejét leöntjük a reszelt sajttal elkevert tejföllel, és sütőben aranyszínűre pirítjuk.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja