SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Grillezés a szabadban

Kókai Kata [cikkei] - 2005-07-24
A nyár egyik legszebb adománya, hogy a szabadban is elkészíthetjük kedvenc fogásainkat. A bográcsgulyás és a mexikói steak egyaránt remek vendégváró lehet.
Grillezés a szabadban

Mint minden főzési- és sütési technikának, a grillezésnek is megvannak a maga praktikái. Szabadban történő grillezésnél mindig ügyeljünk arra, hogy a tűz ne maradjon őrizetlenül! A hőfokszabályzást a parázs széthúzásával vagy összetolásával oldhatjuk meg. Fontos, hogy eltaláljuk a rostély megfelelő magasságát. Ha túl távol van a tűztől, az étel könnyen nyers maradhat, ha viszont túl közel, a hozzávalók megégnek.

Narancsos csirkecomb

Hozzávalók:


· 3 kisebb csirkecomb
· só, bors
· egy narancs
· 2 evőkanál margarin
· 2 evőkanál méz

A csirkecombokat előző nap ízesítsük be sóval borssal. Reszeljük le a narancs héját, és keverjük össze a levével, a margarinnal és a mézzel. Sütés közben kenegessük a narancsszósszal a csirkét.


Zöldfűszer keverék grillezéshez

Hozzávalók (mindegyikből egy evőkanál):


· Tárkony
· Oregano
· Kapor
· Kakukkfű, rozmaring
· Só
· Bors
· Citromhéj
· Fokhagymapor



Az összetevőket elkeverjük és egy jól záródó üvegben eltároljuk. A húsokat megszórhatjuk vele, vagy olívaolajjal elkeverve pácolhatjuk benne.


Fokhagymás mártás

Hozzávalók:

· 1 dl majonéz
· 2 gerezd fokhagyma
· só, bors

A fokhagymát áttörjük és elkeverjük a sóval, borssal, majonézzel. Minden grillezett ételhez kiválóan illik.


Grillezett zöldségek

Hozzávalók:


· 3 kis, karcsú padlizsán
· 2 kis kaliforniai paprika
· 3 közepes cukkíni
· 6 közepes gomba
· 1/2 dl olívaolaj
· 1/2 dl citromlé
· 1/2 dkg apróra tépett friss bazsalikomlevél
· 1 összenyomott fokhagymagerezd

A padlizsánt és a cukkínit ferdén szeletekre vágjuk, majd besózzuk és 15 percig állni hagyjuk. A paprikát megtisztítjuk, ereit, magjait eltávolítjuk, majd hosszú csíkokra vágjuk. A gomba szárát levágjuk. Az olíva olajt, citromlevet, bazsalikom levelet és fokhagymát alaposan összekeverjük, majd ráöntjük a zöldségkeverékre, és 1-2 órát hűtőben állni hagyjuk. Negyed órával sütés előtt kiveszzük a hűtőből, majd grillen megsütjük. Frissen tálaljuk.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja