SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tavaszváró saláták

Kókai Kata [cikkei] - 2007-03-12
Lassan beköszönt a tavasz, ideje, hogy zöldségekkel és gyümölcsökkel pótoljuk a télen elvesztett vitaminokat.
Tavaszváró saláták

Gundel saláta

Hozzávalók


15 dkg gomba
15 dkg spárga
10 dkg zöldbab
10 dkg uborka
10 dkg paprika
10 dkg paradicsom
saláta
1 citrom
só, őrölt bors, ecet, olaj, ketchup

A gombát, a sprágát és a zöldbabot szeletekre vágjuk és megpároljuk. Daraboljuk az uborkát, a paprikát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk a zöldségekhez. Egy kevés olajat, ecetet, ketchupot, a citrom levét, borsot és a sót keverjük össze, majd tegyük a zöldségekhez. A salátát mossuk meg, egy tálat béleljünk ki vele, majd öntsük rá az elkészült keveréket.


Gombasaláta

Hozzávalók

40 dkg gomba,
fél fej jégsaláta,
2 db kemény paradicsom,
1 fej lilahagyma,
2 evőkanál magozott és apróra vágott olajbogyó,
2 evőkanál olivaolaj,
2 evőkanál bor- vagy gyümölcsecet,
1-1 késhegynyi őrölt fehér bors és örölt babérlevél,
ízlés szerint só, cukor és ecet

Szeleteljük le a gombát, ajd vegyünk annyi vizet, amennyi ellepi. A vízhez adjunk ecetet és cukrot (mint a salátalénél) és főzzük meg a gombát. A salátát reszeljük le káposztareszelőn, a hagymát vágjuk karikákra, a paradicsomot vágjuk darabokra. Keverjük össze a borecetet az olajjal, sóval, borssal, és egy kevés vízzel. Locsoljuk rá a salátára, és tekerjük alufóliába a tálat. Hűtőben hagyjuk pihenni.

Kapcsolódó termékek

Hargitai György: A legjobb Saláták
Dr.Oetker Burgonya és tésztasaláták

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja