SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sütés nélküli édességek III.

Családinet [cikkei] - 2010-08-17
Amikor odakint nagy a hőség, (de akkor is, ha nem) jobban esik, és néha gyorsabb is sütés nélküli finomságokat készíteni. Próbáld ki a Gesztenyés tekercset, vagy a Zebrakekszet!
Sütés nélküli édességek III.

Mindkét recept elkészíthető a gyerekek hathatós segítségével is. Az elkészült édességek fagyasztásra is alkalmasak, tehát jó előre is elkészíthetők, és a vendégek bejelentkeznek, csak elő kell őket kapni a fagyasztóból, és rövidesen fogyaszthatóak.

Gesztenyés keksztekercs

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
5 dkg szobahőmérsékletű margarin
tej
durvára vágott/darált dió
kakaópor

Töltelékhez:
25 dkg gesztenyepüré
5 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:
A darált kekszet a dióval és a kakaóporral összekeverjük, beledolgozzuk a margarint, és óvatosan tejet adunk hozzá (vigyázzunk arra, hogy le legyen ragacsos, mert megnehezíti a formázást.)
Felezzük meg a kekszes masszát és a tölteléket is. Terítsünk ki egy folpackot a nyújtódeszkára, és nyújtsuk ki rajta az egyik adag masszát. Kenjük rá a töltelék egyik felét, majd a folpackkal szorosan csavarjuk fel. Ismételjük meg a műveletet az alapanyagok másik felével is.


Hűtőszekrényben 1-2 óra áthűtés után szeleteljük, és tálaljuk.


Zebrakeksz

Hozzávalók:
2-2,5 hosszú csomag Albert keksz
1 cs főzős dr. Oetker csokipuding
4 evőkanál cukor
0,5 dl feketekávé
4,5 dl tej
1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
A pudingot a tasakon leírtak szerint készítjük,Zebrakeksz készítés közben de 4,5 dl tej + 0,5 dl feketekávé alkalmazásával. A csomómentesre keverendő részbe tesszük az 1 evőkanál (nem instant) kakaóport. A pudingot langyosra hűtjük. A kekszeket ezzel a pudinggal ragasztjuk össze, majd a szélén a réseket tömítjük a kimaradt pudinggal. Folpackba csavarva néhány órára tegyük a hűtőbe a pudingos kekszrudat, hogy átpuhulhasson. (Ha gyorsítani szeretnénk a puhulást, fagyasszuk le, felengedés közben gyorsan átpuhul.)
A kekszrudat ferdén szeleteljük, így lesz zebracsíkos.

Jó étvágyat!

Nézd meg a többi sütés nélkül készült édesség receptjét is: ITT és ITT!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Hatalmas karambol történt pénteken, Sallai Nóra és 5 éves kisfia életéért jelenleg is küzdenek a kórházban. Egy 15 éves lány is azok között volt, akik azonnal odarohantak a baleset helyszínére, hogy segítsenek. A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább.
Alzheimer-kór - hetente érkeznek az új kutatások eredményei

Alzheimer-kór - hetente érkeznek az új kutatások eredményei

A társadalom elöregedésével egyre többeknél válik realitássá az Alzheimer-kór, ami a demencia egyik fajtája. Ez a betegség nagy terhet ró a családokra és az egészségi ellátó rendszerre, ezért is lehetséges, hogy szinte hetente jelennek meg új kutatási eredmények a témában. Dr. Prinz Géza, a Neurológiai Központ neurológusa, pszichiáter, infektológus az Alzheimer Világnap alkalmából ezen kutatásokból válogatott és felhívta a figyelmet arra is, milyen fontos a betegség korai felismerésére épülő kezelés.
Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ha a nyári szezon végén köhögő, tüsszentő emberekre leszünk figyelmesek a környezetünkben, sokféle betegségre gondolhatunk: a szezonális allergia mellett a klasszikus légúti fertőzések is okozhatnak hasonló panaszokat, és a világjárványért felelős koronavírus sem tűnt el. Dr. Potecz Györgyi a Tüdőközpont tüdőgyógyász, allergológus szakembere szerint a veszélyeztetett csoportokba tartozók, így a krónikus légúti betegségekben szenvedők esetében is időben fel kell készülni a légúti vírusszezonra.
A szerkesztő ajánlja