Túrós pogácsa
Kovács Anna [cikkei] - 2011-06-01
Akár leves mellé, akár csak rágcsálni, mindenképp finom.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 50 dkg túró
- 0,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
A tejben feloldjuk az élesztőt , és a többi hozzávalóval együtt eldolgozzuk. Fél óra pihenés után két ujjnyi vastagra sodorjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütés elött a tetejét 1 db felvert tojással kenjük meg.
A tejben feloldjuk az élesztőt , és a többi hozzávalóval együtt eldolgozzuk. Fél óra pihenés után két ujjnyi vastagra sodorjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütés elött a tetejét 1 db felvert tojással kenjük meg.
180 fokos sütőben 10-15 perc alatt kisütjük.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Családinet hozzászólások:
Előző hír
Sajtos-köménymagos pogácsa
Következő hír
Közösségi hozzászólások: