SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az idén is lesz ingyenes internetes KRESZ-képzés

Családinet [cikkei] - 2014-01-17
Az idén is elindítja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) ingyenes internetes KRESZ-képzési programját.
Az idén is lesz ingyenes internetes KRESZ-képzés

Tanulók és magánszemélyek is igénybe vehetik a képzést
 
A közlekedés biztonságának javítását célzó program keretében az ingyenes, internetes képzést a tanuloknak.hu oldalon vehetik igénybe a köznevelési intézmények diákjai, a kreszfelfrissito.hu oldalon pedig az aktív közlekedők, akik úgy érzik, hogy már megkopott a tudásuk.
 
Minél fiatalabb korban el kell kezdeni a közúti közlekedést tanulni
 
A szakemberek szerint a biztonságos közlekedésre való felkészítést minél korábban el kell kezdeni, mivel a statisztikák szerint a 14 év alatti gyermekek és a fiatalok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legveszélyeztetettebb résztvevői.
 
Nem kell vastag könyv
 
A közlemény szerint az NFM és az NKH által összeállított program újszerűségét az adja, hogy a KRESZ szabályainak elsajátításához a tanulóknak nem kell vaskos könyveket lapozgatniuk, hanem a számítógép előtt ülve, az internet segítségével képezhetik magukat interaktív formában, a saját tempójukhoz igazodva.
    
A képzés után

A tanfolyamokat teljesítők közül 50 ezren jogosultak lesznek egy "AM", "A", "A1", "A2" vagy "B" kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti KRESZ-tanfolyam ingyenes elvégzésére is - olvasható a közlekedési hatóság közleményében.
    
Az intézmények versenyeznek

A projektben résztvevő köznevelési intézmények megyei és országos szinten versenyeznek egymással, minden megyéből a két legjobban teljesítő intézmény értékes közlekedésbiztonsági csomagot kap.
    
2013-ban sokan teljesítették eredményesen a tanfolyamot

A NKH közleménye szerint a tavaly megvalósított ingyenes tanuloknak.hu közlekedésbiztonsági képzésnek köszönhetően több mint 130 ezer fiatal sajátíthatja el a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonságos szabályait, 30 ezren pedig olcsóbban juthattak jogosítványhoz. A programra 2013-ban több mint 130 ezren regisztráltak és 41 802 fő sikeresen teljesítette a képzést.

Forrás: MTI
Fotó:
-Marcus- FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja