SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

8 étel, amit ne melegíts a mikróban!

Családinet [cikkei] - 2014-09-04
Milyen jó is az, amikor előző napról marad némi ennivaló a hűtőben, és nem kell a bokros teendőink mellett újat készítenünk, csak berakjuk a mikróba, és már ehetjük is. Ám a helyzet nem mindig ilyen egyszerű! Ahhoz, hogy az étel íze, minősége ne változzon, be kell látnunk, hogy az újramelegítéshez is kell némi tudás!
8 étel, amit ne melegíts a mikróban!

Tudnunk kell például, hogy melyik ételt hol a legcélszerűbb megmelegíteni. Annak ellenére, hogy a mikró a leggyorsabb, sok fogás élvezeti értékét csökkenti, mivel nem képes visszaadni ugyanazt az állagot, mint amikor még friss volt az étel.

Az alábbiakban azt mutatjuk meg, hogy melyek azok a fogások, amelyeket nem célszerű a mikróban megmelegíteni, illetve bemutatunk néhány trükköt, amellyel ismét visszanyerhetjük a frissen készült étel állagát!

1. Tojásból készült fogások (rántotta, omlett stb.)

Fentiek fogyasztásakor legjobb, ha rögtön megesszük őket, ugyanis nem javasolt a tojásos ételeket újramelegíteni. Az ízük és állaguk is leromlik, nem lesznek élvezhetőek. Aki szeret kísérletezni, kipróbálhatja, hogy milyen gőz fölött melegíteni a rántottát. Állítólag ezzel a módszerrel visszanyerhető az eredeti fénye. A kérdés, hogy ki az, aki hosszú perceket akar azzal tölteni, hogy újramelegítsen egy rántottát?

2. Pizza

Aki melegített már mikróban pizzát, tudja, hogy nem lesz sosem olyan, mint, amikor frissen sül. Valahogy eltűnik a tésztából az élet, a ropogósság. Jó ötlet lehet sütőbe tenni a finomságot és ott újramelegíteni. Mire azonban kellőképpen felmelegszik a készülék, eltelik néhány perc, egyszerűbb hát, ha a pizzaszeleteket úgy élesztjük újra, hogy beletesszük őket egy forró lábosba, majd lefedjük, és a tűzhelyen 3-4 percig melegítjük.

3. Levesek, raguk, pörköltek

Ezek esetében legjobb, ha a tűzhelyen melegítjük fel őket újra. Ha véletlenül túlforraljuk az ételt, akkor itt könnyedén adhatunk hozzá némi vizet, hogy pótoljuk a nedvességet, míg a mikróban ez sokkal körülményesebb lenne.

4. Sült húsok



A húsok újramelegítésénél az okozza a problémát, hogy könnyen kiszáradhatnak, ezért nem is javasolt a mikró ilyenkor. A legjobb az, ha a tűzhelyen némi zsiradékban melegítjük fel őket újra.

5. Sült zöldségek

A sült zöldségeknél csak a sütő jöhet újra számításba, ha melegítésről van szó. A mikróval ugyanis nem kapnánk már vissza azt az állagot, mint amilyenek frissen sülten voltak.

6. Rántott ételek

A panírozott ételek is leggyorsabban a mikróban melegszenek fel, de akkor elveszítik azt a finom ropogósságukat, amivel frissen még rendelkeznek. Ha melegíteni akarjuk őket, akkor inkább válasszuk a sütőt, vagy tegyük bele őket ismét néhány másodpercre a forró olajba.

7. Tészták

A tésztaételek mikróban történő melegítését a tészta és sokszor a feltét is megsínyli. Van, hogy kiszáradhatnak, vagy az állaguk változik meg. Ha tésztát melegítünk az a legjobb, ha fogunk egy serpenyőt és kis olajon hevítjük fel őket újra.

8. Kávé

Ha kávéról van szó, akkor igyuk meg azt rögtön! Amikor már el kell töltenie néhány másodpercet a mikróban, nem lesz többé olyan, mint a frissen készült ital.

 

Kép: Wikipedia Commons, flickr.com, pixabay.com, freedigitalphotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Súlyos autóbalesetet szenvedett a Jóban Rosszban színésznője és kisfia - egy 15 éves lány menthette meg a nő életét

Hatalmas karambol történt pénteken, Sallai Nóra és 5 éves kisfia életéért jelenleg is küzdenek a kórházban. Egy 15 éves lány is azok között volt, akik azonnal odarohantak a baleset helyszínére, hogy segítsenek. A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább.
Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ilyen tüneteket okozhat a koronavírus 2024-ben

Ha a nyári szezon végén köhögő, tüsszentő emberekre leszünk figyelmesek a környezetünkben, sokféle betegségre gondolhatunk: a szezonális allergia mellett a klasszikus légúti fertőzések is okozhatnak hasonló panaszokat, és a világjárványért felelős koronavírus sem tűnt el. Dr. Potecz Györgyi a Tüdőközpont tüdőgyógyász, allergológus szakembere szerint a veszélyeztetett csoportokba tartozók, így a krónikus légúti betegségekben szenvedők esetében is időben fel kell készülni a légúti vírusszezonra.
A szerkesztő ajánlja