SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bunkó követelés vagy ésszerű kívánság? Avagy hordjon-e parókát a kopasz koszorúslány

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-07-01
Adott egy menyasszony, aki azt szeretné, hogy a "nagy napján" minden az ő ízlésének megfelelően alakuljon, és adott egy barátnő, aki szereti kopaszra borotválni a fejét. Vegyen-e koszorúslányként parókát, hogy jól mutasson a képeken? A saját stílusa vagy a menyasszony kívánsága a fontosabb ilyen esetben?
Bunkó követelés vagy ésszerű kívánság? Avagy hordjon-e parókát a kopasz koszorúslány

"Szigorú keresztény családban nőttem fel. A szüleim nem engedték, hogy levágassam a hajamat, mivel az 'a nő koronája'. Mire 18 éves koromban kiszabadultam onnan, már a térdemig ért. Azóta számtalan stílusú rövid frizurám volt, és nem vagyok képes elviselni a hosszú haj súlyát a fejemen” - kezdi történetét egy fiatal nő a Redditen.

A lány nagyon szereti nyáron kopaszra borotválni a fejét, az egyik legkedvesebb barátnője azonban most kényelmetlen kéréssel állt elő: azt szeretné, ha a koszorúslányai hasonlítanának egymásra, ezért jó lenne, ha kivételesen ő is felvenne egy parókát.

"Nem értem. Ő a legkedvesebb lány, akit ismerek, és eddig semmi jelét nem mutatta annak, hogy menyasszonyszörnnyé kezdene válni" - írja a lány, akinek az elv mellett praktikus okokból fakadó ellenérzései is vannak: már így is egy kisebb vagyont költött a koszorúslányruhára és a sminkesre, egy élethű paróka pedig nagyon sokba kerül. Különben is, szégyelli talán őt a barátnője? Ilyen fontos a látszat, az, hogy mindenki tökéletesnek tűnjön a fényképeken?

A Reddit felhasználói - amellett, hogy mind a kérdezőnek adtak igazat - kreatív megoldásokkal álltak elő. Volt, aki azt javasolta, vegyen egy olcsó, ronda parókát, más szerint az egységes megjelenés érdekében a többi koszorúslánynak is kopaszra kellene borotválnia a fejét. Egy kommentelő arra kérte a kérdezőt, hogy ha a paróka mellett dönt, az esküvő után ajánlja fel jótékony célra, mert sok kemoterápián átesett beteg örülne neki.

Egy meg nem nevezett kis európai országból író felhasználó pedig olyan kérdést tett fel, ami valószínűleg több olvasó fejében megfordult: mióta szokás elvárni a koszorúslányoktól, hogy maguk állják a méregdrága ruhájuk költségeit?

Kép: hitro4ka / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja