SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kertészkedés 5 percben!

Kovács Erika [cikkei] - 2008-08-20
Őszi pihenő hely!
Itt van az ősz hamarosan, ideje a növények téli szállásáról elgondolkodni.
Kertészkedés 5 percben!
A legtöbb mediterrán növényt, pl. leandert, hibiszkuszt, citromfát, ősszel be kell vinni védett helyre. Ez lehet egy világos garázs, egy fűtetlen előtér, vagy folyosó. Ne tegyük be fűtött száraz helyiségbe ezeket a növényeket, mert leveleik lehullnak. Fagymentes, világos, kb. 8-10 fokos helyiség a megfelelő számukra. A mediterrán növényeknél ősztől csökkentsük le a locsolást, hagyjuk el a tápoldatozást, és vágjuk vissza a növények hajtásait.
A legtöbb növényt, pl. szobanövényt is már 15 fokos hőmérsékletnél érdemes bevinni védett helyre, mert a hideg időjárás végzetes károkat tehet anövényben. A szobanövényeknél is szeptember végétől érdemes a locsolástkissé visszafogni, a tápoldatozást el is hagyhatjuk. Hagyjuk, hogynövényeink ősztől a jól megérdemelt pihenésüket élvezzék. Keressünk egymegfelelő telelő helyet már most, hogy ha elromlik az időjárás, legyen hová bevinni a kerti növényeinket.






Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja