SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyermekünk első kertje - Kertészkedés gyermekünkkel

Családinet [cikkei] - 2009-06-26
Ünnepeljük gyermekünkkel a nyár érkezését egy kis fűszernövény-kert ültetésével
Ez nagyszerű módja annak, hogy megmutassuk a kertészkedés gyönyörűségét az apróságoknak: a fűfélék termesztése egyszerű, emellett ezerféle izgalmas illatot árasztanak.
 Gyermekünk első kertje - Kertészkedés gyermekünkkel

Ráadásul a gyerekek nagyon szeretik a természetet, ezért a lelkesedésüket igazán nem nehéz felkelteni. Ha nincs kertünk az sem baj, elég egy virágláda, vagy egy cserép, némi föld és magvak, amiket elükertltethet a kicsi. Innentől kezdve már csak öntözni kell a magokat, azok pedig kihajtanak. Így a gyermekünk könnyedén megtanulhatja, mit jelent a felelősség és a másokról való gondoskodás. Mert ne feledjük: a növények is élőlények, akik a maguk módján meghálálják a törődést. Csemeténk büszke lesz, ahogy látja növényei virágzását, és boldogan fog leszedni néhány levelet a maminak a főzéshez. Legfőképpen pedig, nagyon személyessé tehetjük ezt az első élményt, és ebben a formában ültethetjük el gyermekünkben a kezdőlépést. Lássunk hozzá! Neveljünk kertészeket ezzel a szuper egyszerű fűszernövény kerttel!

Kellékek
:

- Többféle növény palánta - használhatunk bazsalikomot, mentát, petrezselymet, árvácskát (ez egy ehető virág), rozmaringot és zsályát.
- újságpapír
- faforgács
- egy óriási vödör
- gyerekméretű ültetőkanál
- nyesőolló
- locsolókanna

1. lépés:
A növények legalább napi hat óra napfényt igényelnek, tehát olyan részét jelöljük ki a kertnek, ami sok napot kap. Jelöljük meg gyerekünknek az ő részét újságpapírok lefektetésével.

2. lépés:


Gyerekünk az ültetőkanál segítségével gondosan fedje be az újságpapírt faforgáccsal. Könnyebben kezelik a faforgácsot az apróságok, ha egy vödörbe töltjük számukra.kertészkedés

3. lépés:

Térképezzük föl a növények elhelyezését. Ha egyszer elkészítettük a tervet, hagyjuk a növényeket az eredeti helyükön.

4. lépés:
Minden növény számára vágjunk ki a nyesőollóval egy lyukat az újságpapíron úgy, hogy láthatóvá váljon a termőföld. Gyermekünk ásson egy olyan mély lyukat, ami képes megtartani a palántát (a növénytől függően 10-20 cm mélyet), egymástól 25-45 cm távolságra.

5. lépés:

Vegyük ki a cserépből az első palántát. Finoman lazítsuk meg a gyökereket, majd helyezzük a lyukba, és tömködjük körül földdel, hogy szilárdan álljon. Alaposan locsoljuk meg. Ezt a folyamatot ismételjük meg minden palántával, amíg kiskertünk  el nem készül. 

6. lépés:

Készítsünk jelöléseket, a növények azonosítására. Például alkoholos filccel fából készült virágokra és levelekre fölírhatjuk a növények neveit. Ezután mindegyiket hurkapálcára ragaszthatjuk. 
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja