SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mi a fene lehet az a rántás?

Családinet [cikkei] - 2008-11-12
- Még a rántást is odaégeted, igaz, kedveském? - tréfálkozott velem kedveskedve egy jót akaró hölgyemény kezdő szakácsnő koromban, én meg buzgón helyeseltem, és közben azon filóztam, hogy mi a fene lehet az a rántás?
Mi a fene lehet az a rántás?

Abban azért egy percig sem kételkedtem, hogy odaégetném. Akkortájt még a teát is odaégettem.
Meg voltak, akik segíteni próbáltak.
−…és a végén egyszerűen behabarod! – osztotta meg kedvenc receptjét a szomszédasszony, tisztes matróna, és én ismét csak bólogattam. Naná, egyszerűen behabarom, mi az nekem? Ez a habarás is valami olyasmi lehet, mint amikor a matektanárnő ördögi mosollyal kijelentette, hogy a példa végén „épp csak közös nevezőre kell hozni a törteket, és már kész is”. Persze, kész. Annak, aki tudja, hogy mit jelentenek ezek a szavak, annak tuti nem ügy. De kitől kérdezhet egy kezdő szakácsnő?

Családunkban a nagyi számított abszolút főzési szaktekintélynek, imádtam a főztjét. De például a pörkölt receptje úgy kezdődött, hogy „végy fél kiló szalonnát, és olvaszd ki a zsírját…” Nos, nem vagyok elvakult reformpárti, aki csak és kizárólag teljes kiőrlésű biotönkölybúza kenyeret fogyaszt, de azért fél kiló szalonnánál csak lehet valami egészségesebb megoldást választani!


Aztán persze megtanultam főzni, mint ahogy mindenki megtanulhat, aki kedvet érez hozzá. Hogy ne a saját kárán tegye, abban segíthet a Kedvcsináló szakácskönyv.
A tűzhelytől indul, vagy még inkább a konyhaajtóból, és minden kezdőnek segít megtenni odabent az első lépéseket. Követhető képekkel illusztrálva sorba veszi a főzési eljárásokat épp úgy, mint az egyszerű recepteket, oly részletességig, hogy még a legkezdőbb szakács-jelölt is talál olyan bekezdést, amit elolvasva megnyugodva sóhajthat fel: ezt még én is tudom! És utána megnőtt önbizalommal tanulhatja meg, hogy mi a rántás, hogyan készül a habarás.

A Kedvcsináló szakácskönyv nem csak azért különleges, mert kezdőknek szól, vagy mert stílusával mosolyt varázsol az arcokra, hanem azért is, mert névre szóló borító is rendelhető hozzá.
Így válik a könyv valóban az olvasó sajátjává, vagy igazán személyes ajándékká.
A könyvről és a névre szóló borítótóról bővebb információ a www.kedvcsinaloszakacskonyv.hu oldalon található.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja