SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Biztonságos napozás

Családinet [cikkei] - 2007-07-10
Szeptemberben lesz húsz éve, hogy az ózonkárosító gázok kibocsátásának korlátozásáról - a veszély nagyságának felismerése után rövid időn belül - nemzetközi megállapodás született. A környezetvédelem egyik sikertörténeteként ismert montreáli Jegyzőkönyv aláírása után a kibocsátás jelentősen mérséklődött, de addigra már az ózonréteg egészségünket védő hatása jelentősen lecsökkent, s még legalább ötven évig fokozottan figyelnünk kell arra, hogy a Napból érkező ultraibolya (UV) sugarak káros hatásaitól megvédjük magunkat.
Biztonságos napozás

napozas_veszelyeiEhhez az új helyzethez az emberek többsége csak nehezen és lassan alkalmazkodik, ezért világszerte növekszik az ebből adódó megbetegedések – elsősorban a bőrdaganatok és a vakság - száma. A betegségek megelőzése érdekében számos ország és a WHO is már évekkel ezelőtt új, csak ezzel a kérdéssel foglalkozó programokat dolgozott ki. Magyarországon az Magyar Vöröskereszt és az MTA Szociológiai Kutatóintézet 2006-ben indította el a „Biztonságos napozás” elénevezésű programot hasonló céllal. Kezdeményezésünk egyik fontos célkitűzése, hogy az UV sugárzás erősségét mutató UV indexet mindenki számára hozzáférhetővé tegyük. Ma már az  UV index, amikor szabadban tartózkodunk, fontosabb információ, mint a hőmérsékletre vonatkozó adatok, mert  érzékszerveink az UV  sugárzás érzékelésére nem képesek!

Ezért hozzuk nyilvánosságra a www.napsugarzas.hu honlapunkon az Országos Meteorológia Szolgálat által készített az egész ország területérére vonatkozó UV indexek másnapi előrejelzését, az UV térképet  és - Magyarországon először – a napi óránként frissített értékeket is.

Mindenkit kérünk, hogy egészsége védelme érdekében a nyári hónapokban rendszeresen figyelje az UV indexet és a bőrtípusának megfelelően, alkalmazza a biztonságos napozás szabályait. Különösen óvjuk a gyermekeket, mert érzékeny a bőrük.  Így továbbra is élvezhetjük a nyár és napozás örömeit és csökkenthetjük az ezzel járó kockázatokat.

napozas

uv_indexek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Az inzulinrezisztenciával élőknek még nehezebb lehet a fogyás, mint az e tekintetben egészségeseknek, éppen ezért számít olyan sokat a professzionális segítség. Czakó Bettina, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember MSc a biztonságos, tartós súlyvesztés alapjairól beszélt az érintetteknek.
Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Szabó Regina Petrát keresi a rendőrség.
A szerkesztő ajánlja