SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - Katiötletek Nyomdai Ötletgyár

Szabó Katalin [cikkei] - 2016-07-28
A vállalkozásom neve Katiötletek Nyomdai Ötletgyár. Nyomdai úton előállítható termékeket gyártok ötlettől a megvalósításig. Nyomdai gyártás-előkészítő vagyok, keresem az ideális megoldásokat ár és határidő tekintetében a legjobb minőségű nyomdai termék előállítására.
Családi vállalkozás bemutatkozója - Katiötletek Nyomdai Ötletgyár

A vállalkozásom neve Katiötletek Nyomdai Ötletgyár. Nyomdai úton előállítható termékeket gyártok ötlettől a megvalósításig. Nyomdai gyártás-előkészítő vagyok, keresem az ideális megoldásokat ár és határidő tekintetében a legjobb minőségű nyomdai termék előállítására. Fő tevékenységem a kispéldányszámos könyvgyártás, névjegykártya és szórólapgyártás, egy kisebb szegmens az egyedi ajándéktárgyak, feliratos csokoládék, fényképes 3D műgyanta matricák készítése és a kültéri reklámanyagok készítése.

A vállalkozásom 2012 őszén indult, mintegy 25 éves nyomdai gyártás-előkészítői múlt után.

Gyártás-előkészítői szemmel adok tanácsokat arra, hogyan készítsd elő a nyomdai gyártásra szánt anyagaidat. Ügyfeleim megfogalmazása szerint: a pótolhatatlan láncszem vagyok a „van elképzelésem” és  a nyomda között.

A vállalkozásom célja hétköznapi nyelvre fordítani a nyomdászatot és megmutatni a szépségét ennek a szakmának.

Mennyi idő kellett, hogy beinduljon a vállalkozásom? A családom egy évet adott, a könyvelőm öt évet mondott. Most a kettő között vagyok és jó úton járok.

A vállalkozás előtt mindig nyomdákban dolgoztam a tanulmányaim befejezése óta. Nem volt kérdés, hogy ezt a szakmát szeretném folytatni a saját vállalkozásban is. Volt 3 napom eldönteni, hogy a korábbi munkahely megszűnése után mit szeretnék csinálni, így valódi felkészülési idő nem volt rá.

Jó kérdés, hogy hogyan teremtettem elő az induláshoz  szükséges tőkét? Egy évig a család segítségével, utána kitermelte a vállalkozás. A családom maximálisan mellettem állt, mindig biztattak, mindig támogattak. Ezért sohasem lehetek elég hálás.
Gyermekeim középiskolások, egyetemisták voltak, amikor kezdtem a vállalkozást.

Az időbeosztás ilyen tekintetben könnyebb volt, ők is és a párom is sokat segítettek és elfogadták, hogy most előtérbe helyezem a vállalkozás teendőit. Konfliktus ebből sohasem volt, ha volt is inkább azért, mert szerették volna ha többet pihenek, én viszont minden szabad időt szerettem volna a vállalkozásba fektetni.

Egyelőre segítségem nincs, így saját magam osztom be az időmet. Gyermekeim szakterülete teljesen más, de azért eszembe jut, hogy vajon közös családi vállalkozásként mit tudnánk csinálni.

A vállalkozással jól behatárolt napirend szerint foglalkozom, napi átlagban 6-8 órát munkanapokon. A hétvégeken picit visszafogottabb vagyok, de úgymond számítógépmentes napjaim az utóbbi 4 évben nem nagyon voltak.

A vállalkozás sikerességében a legfontosabb tényezők? Jó kérdés. A cél az, hogy az anyagi biztonságot megteremtse egy vállalkozás, anyagi értelemben ekkor sikeres. Érzelmileg erősen kötődöm a szakmámhoz és napi szinten is sikernek élem meg az ügyfeleim visszajelzéseit.  Nyomdai gyártás-előkészítő vagyok, így az alvállalkozóim nyomdák. Szakmai sikernek az ő dicséreteiket tartom leginkább. Ez a legjobb tükör arra, hogy jó-e amit csinálok. Elégedett ügyfél, elégedett alvállalkozó, így egyben fontos elérni a sikert.

A vállalkozásom sikerének a kulcsa a hétköznapi nyelvre fordított nyomdászat.

A vállalkozás legnagyobb buktatói? Nyomdai gyártás-előkészítőként kevés a buktató. Itt a termékgyártás és annak a minősége lehet a buktató. Stabil alvállalkozói körre támaszkodom, maximálisan megbízunk egymásban és számítunk egymásra így kevesebb buktatóról beszélhetünk.

Miben jobb az én vállalkozásom, mint a konkurenciáé? Úgy tűnik, nem nagyon találok konkurenciát. Ez a nehézség is, mert így saját magamnak kell teljesen felépítenem a vállalkozást, megtalálni a megfelelő utakat.

Sokan foglalkoznak nyomdai munkák koordinálásával, ők nem konkurenciáim, hiszen nekem ez a tevékenység csak az egyik a sok közül. Hozzám olyanok fordulnak, akiknek gyártás-előkészítői tudásra van szüksége és a nyomdáktól nem kapják meg a megfelelő információkat vagy félnek megkérdezni, amit nem értenek.

Az már csak hab a tortán, hogy több éve foglalkozom olyan gyűjtőgyártásokkal, és építettem fel egy olyan foglalási rendszert, mellyel úgy tűnik ár tekintetében egyik nyomda sem tud versenyezni.

Mi volt  a leghasznosabb tanács, ami segített előrevinni a vállalkozásodat?

Jó kérdés. A legjobb tanácsokat a könyvelőmtől kaptam, aki segített megérteni azt, hogy mire kell figyelni, hogyan is kell működtetni egy vállalkozást , hogyan kell vállalkozóvá válni fejben. Ez volt  a legnehezebb. Meghatározni azt, hogy mit érek, mennyit ér a munkám és elhinni azt, hogy valóban van igény arra amit csinálok.

A szakmámban nem sok segítséget tudok igénybe venni, jórészt gyakorlatias kivitelezési tanulási folyamatokról beszélhetünk. A honlapom felépítéséhez Vida Ági tananyagából tanultam és az ő csoportjában kapok legtöbb segítséget ezzel kapcsolatban.

Volt-e olyan pillanat, amikor azt éreztem, hogy feladom? Igen, megfordult a fejemben. Megpályáztam a szakmámban meghirdetett állást, aminek követelménye lett volna, hogy feladom a több éve felépített vállalkozásomat és átadok minden munkámat, ügyfelemet stb. Ez egy nehéz időszak volt, ügyvédi tanácsot is igénybe kellett vennem, hogy megtudjam, hogy kinek mihez van joga, mi szabályos és mi nem, minek milyen értéke van és mi lehet a háttérben. Szeretek tiszta lapokkal játszani és bizony itt nem értettem több dolgot is.

Volt-e b-c-d tervem arra az esetre ha kudarcba fulladna a vállalkozás? B terv volt, hogy bejelentkezek a munkaügyi központba munkanélkülinek, de ezt nem tudtam magamról elképzelni. C terv volt, hogy elkezdek egy új szakmát tanulni, de itt mindig visszakanyarodtam a nyomdászathoz. D tervem az volt, hogy a családdal belevágunk valami közösbe, nos erről még nem tettem le teljesen…

A célt, hogy kizárólag a vállalkozásból éljek meg, még nem értem el, de még nem is vagyok elkésve semmiről :)

Mik voltak az eddigi legnagyobb sikereid, mire vagy legbüszkébb?

Nagyon sok mindenre! Büszke vagyok arra, hogy

  • a tananyag alapján magam építettem fel a honlapomat és már azóta másokét is szerkesztem
  • rám bíztak komplett családi óriás montázst és többezres könyv készítést is
  • sokan használják az ingyenes tudásanyagaimat
  • több százan csatlakoztak hozzám, hogy tőlem szeretnének tanulni
  • sikerült a szakmát is megmozgatnom egy új fb oldallal
  • elindultak és új  életre keltek az értékes vagy feliratos szilikonos karkötőim és gravírozott tollam
  • elindult az ingyenes KatiötletekPont átvevő hely
  • …. tudnék egy egész könyvet írni a sikereimről, büszkeségeimről….


Összegzés

Mai eszeddel újra belevágnál-e?

Naná, hogy igen! Csak egy kicsit átgondoltabban.

Mit csinálnál ma már másképp?

Mindent ugyanígy, csak kicsit átgondoltabban, lefixált tervekkel és határidőhöz kötött megvalósításokkal.

Mit üzensz azoknak, akik már kacérkodnak a vállalkozás gondolatával, de még nem mertek belevágni?

Üzenem, hogy merjenek nagyot álmodni és higyjék el magukról, hogy értéket képvisel a tudásuk.


Szabó Katalin

nyomdai gyártás-előkészítő

nyomdai ötletgyáros

70-535-1726

Nyomdai munkák ötlettől a megvalósulásig.

Katiötletek: www.katiotletek.hu

Havi akcióim: www.nyomdaiakciok.hu

 

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább. Till Tamás 11 éves volt, amikor 2000-ben egy vadasparkba indult - de már sosem ért haza. Szüleinek 24 évet kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, mi történt gyermekükkel. Holttestét most megtalálták, és ezzel sokkoló történetre derült fény.
Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Az alkohol alapvetően toxikus hatással bír a májra, és a korábbi, szívesen hangoztatott mondásokkal ellentétben, mára bebizonyosodott, hogy nincs is még egészségesnek mondható alkoholmennyiség. Mindez nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem lehet koccintani egy-egy pohárral, de májbetegséggel élőknek nagyon körültekintőnek kell lenniük ezen a téren. Dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus arról beszélt, van-e olyan mennyiség, amit még elfogyaszthatnak a hepatitiszes betegek, befolyásolja-e ez a kezelést, illetve milyen tünetek esetén kell mindenképpen orvoshoz fordulni.
Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Cseuz László 16 nap alatt érkezett meg Párizsba, a nyári olimpiai játékok helyszínére péntek délután.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Kerti tóba esett egy kisfiú, már nem lélegzett, mikor anyja kiemelte a vízből - a mentők telefonos segítségével sikerült újraélesztenie a kicsit

Kerti tóba esett egy kisfiú, már nem lélegzett, mikor anyja kiemelte a vízből - a mentők telefonos segítségével sikerült újraélesztenie a kicsit

A kisfiút végül stabil állapotban szállították kórházba.
A szerkesztő ajánlja