SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - Ibbie fonal

Toldi Beáta [cikkei] - 2016-08-25
Kézzel festett prémium minőségű gyapjú és gyapjú-selyem fonalak.
Családi vállalkozás bemutatkozója - Ibbie fonal

Mivel foglalkozik a vállalkozás?

Gyapjú és gyapjú-selyem fonalat festek növényi alapú festékkel. 2016. tavaszán kezdtem a fonalfestést. Festőműhelyemben természetes alapú, vegyszermentes és egészséges alapanyagokat használok. Azt, hogy kinek milyen színű fonalat készítek egy sapkához, kendőhöz vagy ékszerhez, elsősorban nem a divat határozza meg, hanem az egyén személyisége. Először ugyan az látszik, hogy jó áll e a szín a ruhadarabot viselő bőréhez, szeméhez és hajszínéhez, de passzolnia kell - és ez a fontosabb - a lelkéhez is. A színek terápiás hatásáról sokat olvashatunk, de érdemes is megfigyelnünk, hogy hogyan hatnak ránk. A gyapjú és a selyem nem csak azért jó, mert bőrbarát és meleg, de azért is, mert védőburkot képez körénk, ami a gyerekeknek különösen fontos.

A természetes puha gyapjú és selyem fonal hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. A babákat, gyerkőcöket és a felnőtteket is melegen tartja. A gyapjú egyedülálló tulajdonsága, hogy a saját súlya 30%-ának megfelelő mennyiségű nedvességet képes felszívni anélkül, hogy a nedvesség érzetét keltené. A nedvesség a gyapjún keresztül úgy párolog el, hogy a párolgás hűvössége nem érezhető a bőrön. A gyapjú hőszigetelő hatását nedvesen is megtartja.
A színek terápiás hatással vannak ránk. Rossz kedvünkön segítenek úrrá lenni. A túl élénk, nyugtalan  gyerekeket képesek nyugtatni. A hozzánk illő színek egyéniségünket is hangsúlyozzák. A színkombinációk harmóniája szépérzékünket is fejleszti.

Mivel foglalkoztál a vállalkozás előtt?

A fonalfestés előtt készségfejlesztő tréningeket tartottam. Három éve egy nehéz életszakaszban tanultam meg horgolni, bárhol lehetett és a színes természetes anyagból készült fonalakkal való kapcsolat rengeteg örömöt okozott. A nehézségek megoldódtak, de a horgolás megmaradt. Mivel a család összes tagjának volt már tucatnyi fejfedője, a környezetem biztatására barátoknak és ismerősöknek is készítettem sapkákat és kendőket. Jó volt látni reggel az óvodába menet a kisfiam ovis társain és az édesanyákon a helyes sapikat.

2015 tavaszán a kisfiam óvodájában „A növényi festés elmélete és gyakorlata” címmel kelmefestő kurzust tartott Anna Wadströmmels.  A tanfolyam elvégzése után kezdtem kísérletezni először a növényekkel való festéssel. Nagyon sok fonalat halmoztam fel itthon, de megesett, hogy egy színátmenetes fonalból két szín tetszett, de a harmadik már nem. Gondoltam egyet és nekiálltam magam festeni a fonalalkat.

Mit szólt a családod/szűkebb környezeted, amikor belevágtál a vállalkozásba? Támogatták-e az ötletet?

A családom, férjem és a barátaim is biztattak és támogattak. Nagy lányom 16 éves a fiam 7. A családom minden tagja lelkesen segít nekem. Férjem és a kisfiam a motollát és a gombolyítót tekerik lelkesen, amíg ezek nem voltak, addig az összegabalyodott fonalakat bogozgatták. Lányom rajzolta a logómat és nagyon sok ötletet kapok tőle a színkombinációk kiválasztásához is. A férjem készítette a webáruházamat és segít az alapanyagok beszerzésében is.

A férjem szakmája és az enyém, nagyon más, de a fonalakkal való munkában úgy tudunk együtt dolgozni, hogy kiegészítjük egymást. Mindketten megtaláltuk benne azt a területet, ami izgalmas és érdekes számunkra.

Hogyan tudod összehangolni a vállalkozással kapcsolatos teendőket, a családi feladatokkal?

A családi teendők és a vállalkozásom összehangolása még nagyon nehéz. Most gondolom át az időbeosztásomat, hogy ne okozzon belső konfliktust a családtól elvett idő. Meg engedem magamnak, hogy azzal foglalkozzak, ami nekem fontos.

Ki segít abban, hogy a vállalkozásodra is legyen időd a család mellett?

A férjem segít, hogy legyen időm erre a tevékenységre. A lányomat, már bevontam, mert sok ötletet és inspirációt kapok tőle.

Mennyi időt foglalkozol a vállalkozással egy héten?

Szeretnék heti 20 órát a vállalkozásommal foglalkozni, de ez még nem mindig sikerül.

Szerinted mik a legfontosabb tényezők egy vállalkozás sikerességéhez?

Régebben jártam a MINŐK Egyesület Vállalkozó Női képzésére. Az ott tanultakat próbálom felidézni és alkalmazni. A vállalkozások sikere szerintem rengeteg dolgon múlik. Ha a fonalaim gazdára találnak, el tudom érni a célközönségemet, akkor sikeres leszek.

Mi a te, saját vállalkozásod sikerének a kulcsa?

Az én vállalkozásom erőssége, hogy folyamatos párbeszédet folytatok a vevőimmel és egyedi igényeket elégítek ki. Sokszor ez nem könnyű, mert a színek verbalizálása okozhat félreértéseket. Ha nem ugyan arra gondoltunk, akkor tovább egyeztetünk, amíg a sikeres végeredményt elérjük.

Elérhetőségek:

Ordo Malleus Bt
ordo.malleusbt@gmail.com; toldi.betty@gmail.com
Szolgáltató egyéb elérhetősége: +36209495602
Weboldal: http://www.ibbiefonal.hu
Facebook: http://facebook.com/ibbiefonal
http://facebook.com/horgolgatasaink


Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja