SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - Gyesen lévő anyukától az egészség coach-ig

Képes Anita [cikkei] - 2016-07-28
14 éve foglalkozom emberekkel, hogy segítsek az életmódjuk átformálásában! 14 évvel ezelőtt, gyesen lévő anyukaként indult az első vállalkozásom. Egy családi tragédia után, két éves gyerekkel összeomlott az életről alkotott képem és más választás nem lévén, új életet kellett kezdenem.
Családi vállalkozás bemutatkozója - Gyesen lévő anyukától az egészség coach-ig
A kezdet:

14 éve foglalkozom emberekkel, hogy segítsek az életmódjuk átformálásában! 14 évvel ezelőtt, gyesen lévő anyukaként indult az első vállalkozásom. Egy családi tragédia után, két éves gyerekkel összeomlott az életről alkotott képem és más választás nem lévén, új életet kellett kezdenem.

A gyes előtt egy külföldi tulajdonú cégnél dolgoztam titkárságvezető, majd pénzügyi koordinátorként. Már nem akartam oda visszamenni, mert nem akartam a gyerektől sok időt elvonni, így önfejlesztésbe kezdtem. Gyesen lévő anyukáknál egyébként sem ritka, hogy gyerekközpontúvá válik a létezés, és elvész az egyén. Velem is megesett ez és örömtelenné tette az életem. (hozzáteszem, ennek egy haláleset volt a katalizátora, egyébként ennyire nem zuhanok mélyre, de innen volt szép felállni:))


Táplálkozástudományt kezdtem tanulni és továbbfejlesztettem a pszichológiai tanulmányaimat. Helyretettem a saját testemet és felerősödtem. Nagyon gyorsan ment minden. Egyik pillanatról a másikra változott meg az életem és 5 hét alatt megszabadultam a depressziótól és a pánikbetegségtől és az extra 5 kilómtól. Kinyílt a világ.

Mivel a környezetemben sokan látták a változást, így egyre többen kerestek meg, hogy hogyan alakítsák át önmagukhoz való viszonyukat, testsúlyukat, szokásaikat, életformájukat úgy, hogy kiegyensúlyozott, boldog emberek lehessenek. Szóval nem maradt más, mint gyorsan vállalkozást indítani. Na, nem mondom, hogy a vállalkozók istennője voltam. Konkrétan azt sem tudtam mi fán terem ez, de szép lassan beletanultam.

Két gyest raktam össze, az induláshoz. (addigra már volt családi vállalkozás és azt már csak módosítani kellett) Eleinte nem volt támogató erőm. Magamon kívül SENKI!! Ezt azért írom le, mert csak a szívem hajtott! Úgy, mint addig soha! És mentem. Életem legjobb döntése volt! (úgyhogy ha valaki azt érzi, hogy tennie kell és nincs támogatás, csak menjen!!)
Aztán később rengeteg támogatóm lett! Az egész családom beállt mögém, ma is hálás vagyok érte! Már az első évben nagyon sikeres lettem, de ahogy jött a pénz ment is! Ebben a szakmában nagyon fontos a fejlődés és nekem személyesen nagyon fontos a tanulás. Egészség coach-á képeztem magam. Ezért minden bevételt visszaforgattam és tanultam, utaztunk, konferenciákra jártunk. (akkor már a család is elkísért) Akkoriban még ez 95%-ban offline tevékenység volt. Majd teltek az évek és megváltozott az élet! Megváltozott a családi helyzetem is és a piac is mást kívánt!

2014-ben megalapítottam az Egyensúlyakadémiát, ami életviteli és egészség coachinggal (fogyás, önismeret, lelki elakadások felszámolása, ételallergiák), szokásátalakítással, Theta Healing technikával történő hitrendszerátalakítással foglalkozik egyéni és csoportos szinten. Oktatói tevékenység.
Elsődleges célcsoportja a 30 feletti nők, akik anyák, feleségek, partnerek, munkatársak, gyerekek, testvérek, de elsősorban Önmaguk!

Úgy vélem, hogy a nő a család motorja, aki táplálja a tüzet, összetart és megadja a család minőségét. Ha egy nő jól van a bőrében, akkor a környezete is jól van. Ha viszont ez elcsúszik, akkor szétesik a család. Ezért saját tapasztalatomból és sok más tapasztalatból is okulva, a Nőt tettem az egyensúlyakadémia központjává!:-)



Egyéni és csoportos foglalkozásainkon az a cél, hogy egyénként megtalálja a saját erőközpontját és egyensúlyt teremtsen az életterületei között. Anyaként ez különösen fontos, mert mi adjuk tovább azt a mintát a gyerekeinknek, amivel később ők építkeznek majd. Mindig azt mondom, hogy ez a mi örökségünk. A minket nem szolgáló mintáink átalakításával, a testünk táplálásával olyan erős bázist építünk magunkból, ami a család és a környezetünk számára is példaértékkel bír. Másik fontos dolog, hogy az anya teszi az ételt, így az életet is az asztalra! Nagyon fontos, hogy mivel tápláljuk a családunkat, mert a test és a lélek nagyon szorosan összefonódik és épül egymásra. Ugyanúgy, mint régen, most is folyamatosan tanulok és képzem magam itthon, Európa más országaiban, Amerikában és Távol Keleten. Ezeket a tudásokat ötvözöm, amikor egyéni terápiákat tartok, vagy szokásátalakító tréningeket. Nagyon nagy öröm számomra, amikor látom, hogy szinte reménytelen élethelyzetek alakulnak át, emelkedik más minőségre az élet. Megtanultam a Theta Healing technikát, ami bámulatosan támasztja alá az eddig tanultakat és alkalmazásával gyorsítani tudjuk a változást.

Nem volt könnyű időszak az építkezés, mert közben elváltam és egyedülálló anyaként neveltem a gyermekemet majd 7 éven át. Ügyesen kellett szervezni, de minden sikerült. A szüleim vidéken élnek, így csak nagyon keveset lehettek velünk, de a barátaimra mindig számíthattam, így sokszor besegítettek a gyerekfelügyeletbe. Így is lehet örömben élni. Aztán vége lett az egyedülálló időszaknak és már évek óta újra teljes családban élünk, a gyerek felnőtt, de új kihívások vannak.

Az Egyensúlyakadémia online vállalkozás lett és ez számomra teljesen új terület volt. Beültem az „iskolapadba” és olyat tanultam, ami messze távol van a komfortzónámtól. Közben otthon, általános iskolai ballagás, felvételi, új iskolába való illeszkedés, háztartás, gondoskodás, ÖNGONDOSKODÁS (mert ezt sokszor elfelejtjük), utazás, tanulás stb.

Szóval megy ez! Minden életkorban, életszakaszban! Csak nem szabad feladni, ha sötét van, akkor sem! Nekem akkor nagyon sokat segít, ha jön egy visszajelzés az ügyfelektől, vagy elég, ha leülök Velük szembe és már semmi más nem létezik! Csak Ők és én. Mert akkor együtt továbblépünk a siker felé. Vallom, hogy nőnek lenni ragyogó dolog és feladatunk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Mert ennyivel tartozunk önmagunknak, a családunknak és a környezetünknek. Ügyfeleim 80%-a nő, bár ők sokszor mondják, hogy tartsak férfiaknak is tanfolyamot! És az igazság az, hogy nagyon szeretek férfiakkal dolgozni. Befogadók, jó humorúak és bátrak! Igen! Nekünk, nőknek könnyebben megy a lélek munka, egy férfinak ehhez több kell. Mégis eljön, mert változtatni akar. Ezért vagyunk jó mi így együtt! A hitvallásom, hogy légy saját magad legjobb verziója, és akkor baj nem lehet!

Hogy mi a legfontosabb egy vállalkozás életében?

 


A hit! Ha hited van abban, hogy amit csinálsz az jó és törekszel mindig a tőled telhető legjobbat adni, akkor az minden nehézségen átvezet. Higgy önmagadban és tiszteld amit csinálsz! Mindig térj vissza magadhoz és ne azzal foglalkozz, hogy mit tesz a konkurencia! Magadtól vagy egyedi!

 

 

 

Ha elfáradtál pihenj meg! Vedd körül magad inspiráló emberekkel és soha ne add fel a tanulást! Tanulj olyan területen is, ahol a hideg ráz..:-)  (pl. én online üzletépítés, vállalkozásfejlesztés). Ehhez egy jó tanács! Távolítsd el az azokat az akadályozó paradigmákat, hitrendszereket, amik a fejlődésed útjában állnak!

Hogy elértem-e már a kitűzött célom?

Mondjuk úgy, hogy rohamléptekben haladok felé!:) És igen! Arra is gondoltam már, hogy feladom. Ekkor az az ambícióm lesz, hogy kérek magamnak egy helyet a postán és csak ragasztgatok. :) Bélyeget. (azt hiszem ilyen poszt nincs :)). De ez max. egy éjszaka és már ezer új tervem van és mintha mi sem történt volna, újra kinövesztem a szárnyaimat. Ez a tulajdonság minden vállalkozónak nagy segítség! Alakítsd ki magadban, ha még nincs meg vagy gyere hozzám, szívesen kölcsönadom! :)

Hivatalos cégadatok:

Clearlife Bt. 1165 Bp. Olga u. 22.

email: kepesanita@egyensulyakademia.com

weboldal: egyensulyakademia.com

Fb. oldal: https://www.facebook.com/EgyensulyAkademia/

tel: 20-435-7321

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

 
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább. Till Tamás 11 éves volt, amikor 2000-ben egy vadasparkba indult - de már sosem ért haza. Szüleinek 24 évet kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, mi történt gyermekükkel. Holttestét most megtalálták, és ezzel sokkoló történetre derült fény.
Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Az alkohol alapvetően toxikus hatással bír a májra, és a korábbi, szívesen hangoztatott mondásokkal ellentétben, mára bebizonyosodott, hogy nincs is még egészségesnek mondható alkoholmennyiség. Mindez nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem lehet koccintani egy-egy pohárral, de májbetegséggel élőknek nagyon körültekintőnek kell lenniük ezen a téren. Dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus arról beszélt, van-e olyan mennyiség, amit még elfogyaszthatnak a hepatitiszes betegek, befolyásolja-e ez a kezelést, illetve milyen tünetek esetén kell mindenképpen orvoshoz fordulni.
Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Cseuz László 16 nap alatt érkezett meg Párizsba, a nyári olimpiai játékok helyszínére péntek délután.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Kerti tóba esett egy kisfiú, már nem lélegzett, mikor anyja kiemelte a vízből - a mentők telefonos segítségével sikerült újraélesztenie a kicsit

Kerti tóba esett egy kisfiú, már nem lélegzett, mikor anyja kiemelte a vízből - a mentők telefonos segítségével sikerült újraélesztenie a kicsit

A kisfiút végül stabil állapotban szállították kórházba.
A szerkesztő ajánlja