SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója: MamaZoo játéktárolók

- 2016-08-01
Egyedi játéktárolókat készítek rendelésre textilből, amikre vagy rajzolok vagy különböző állatfigurákat tervezek és készítek el filcből.
Családi vállalkozás bemutatkozója: MamaZoo játéktárolók

A vállalkozás bemutatása

Mi a vállalkozás neve?

MamaZoo játéktárolók

Mutasd be, mivel foglalkozik a vállalkozás!

Egyedi játéktárolókat készítek rendelésre textilből, amikre vagy rajzolok vagy különböző állatfigurákat tervezek és készítek el filcből. 

Mikor indult?

2013 ben kezdtem el, amikor kislányomat vártam. 

Hogyan segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet, vásárlóidat?

Imádom, hogy használati tárgyakat készítek! Nagyon gyorsan rendet lehet teremteni a segítségükkel a gyerekszobában. Ezek a tárolók gyakorlatilag univerzálisak. Eredetileg játéktárolónak készítem őket, de volt már olyan is aki szennyesruha tartónak vette, vagy a család benti papucsait, esetleg a fonalkészletét tárolja benne. Nem beszélve az egy-egy bújócskában betöltött szerepéről, mert a gyerekek valamiért imádnak elbújni benne.
 

A vállalkozó szülő(k) bemutatása

Mivel foglalkoztál a vállalkozás előtt?

Angol nyelvet tanítottam egy általános iskolában, majd project manager lettem egy multinacionális cégnél.

Miért pont ebbe a vállalkozásba kezdtél?

Kislányommal voltam várandós, amikor úgy éreztem, szeretnék neki valamit készíteni, ami egyedi, hasznos és csak az övé. Nem kezdtem rögtön játéktárolóval, megelőzte pár lakberendezési textil, de egyértelműen ez lett a kedvenc. Olyannyira, hogy a családban és a baráti körben mások is szerettek volna egyet-egyet maguknak. Én örültem a kérésnek, mert így gyakorolhattam tovább autodidakta módon a varrást és "szárnyalhatott a kreativitás" is, ami az irodai munka után nagyon jól esett.


 

Vállalkozás család mellett

Mit szólt a családod/szűkebb környezeted, amikor belevágtál a vállalkozásba? Támogatták-e?

Szerintem az elején senki nem vette ezt komolyan, nem is úgy indult, nem volt tudatos tervezés mögötte, csak alakultak a dolgok. Volt aki az elején kicsit negatívan állt hozzá, de tanultam a kritikákból és nem adtam fel.

Hány gyermeked van, és mennyi idősek? Hány évesek voltak akkor, amikor belevágtál a vállalkozásba?

Kislányommal voltam várandós, amikor kezdtem. Ő ma már három éves. Zsombor fiam pedig most kilenc hónapos. 

Hogyan tudod összehangolni a vállalkozással kapcsolatos teendőket, a családi feladatokkal? 

Elég nehéz, de két gyerek mellett az ember gyorsan megtanulja beosztani az idejét. Nem szeretném ha a gyerekekkel töltött idő sínylené meg azt, hogy én vállalkozok, így többnyire akkor dolgozom amikor ők már alszanak. Most ahogy ezt írom is itt ül az ölemben a lányom és szeretne aktívan részt venni a gépelésben.

Szerinted jót tesz-e a családi életnek, ha együtt dolgoznak a szülők? Nincs ebből sok konfliktus?

Szerintem ez a szülőktől függ. Vannak, akik tudnak együtt dolgozni és jó csapatot alkotnak. Vannak akik kevésbé csapatjátékosok de jól fel tudják esetleg osztani a részfeladatokat, munkaköröket. De a konfliktusok száma és a kezelésük teljesen személyiségfüggő, így szerintem minden családi vállalkozásban másképp zajlik.

Ki segít abban, hogy a vállalkozásodra is legyen időd a család mellett?

A férjem mindenben támogat. 

Szeretnéd a későbbiekben gyermekeidet is "bevonni" a vállalkozásba?

Igen. Én is családi vállalkozásban nőttem fel. De csak akkor vonnám be őket, amikor van hozzá kedvük, nem szeretnék semmit rájuk erőltetni. Kislányom már mutat érdeklődést, szeretne segíteni rajzolni, megtervezni az új mintákat.

Mennyi időt foglalkozol a vállalkozással egy héten?

Ez nálunk nagyon változó, megrendelésfüggő. De általában esténként egy pár órát.


A vállalkozás sikeressége

Szerinted mik a legfontosabb tényezők egy vállalkozás sikerességéhez?

Ez elég összetett és nagyban függ attól gondolom, hogy az ember mit is szeretne eladni. Mindenképpen jó ha a vállalkozó, mint azt az elnevezés is sejteti, tudja mire vállalkozik. Mennyi ideje, pénze és energiája lesz a tevékenységére? Van e kereslet, tudja e kik lesznek a vásárlói stb. És persze nagyon kell akarni és szeretni amit csinálunk. 

Mi a te, saját vállalkozásod sikerének a kulcsa?

Az én vállalkozásomnak talán az lehet a sikere, hogy nagyon szeretem csinálni és nem akarom görcsösen eladni a termékeimet, csak örömet okozni a gyerekeknek vele. Ez kicsit klisének hangzik, de így van. A másik ok, hogy ezek a termékek nem vásárolhatók meg a multik polcairól, minden gyereknek a saját szobájához, ízléséhez illő egyedi tárolót készítek.

Milyen szakmai segítséget veszel igénybe? 

Egyelőre még nem vettem igénybe ilyen jellegű segítséget, de a marketinggel kapcsolatban tervezem, hogy beiratkozom egy tréningre.

Elérhetőségek:

Székhely: Agárd
Név: MamaZoo játéktárolók, Császárné Buki Melinda
honlap: www.mamazoo.hu
email: mamazoobag@gmail.com 
facebook: www.facebook.com/mamazoobasket

 

 

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább. Till Tamás 11 éves volt, amikor 2000-ben egy vadasparkba indult - de már sosem ért haza. Szüleinek 24 évet kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, mi történt gyermekükkel. Holttestét most megtalálták, és ezzel sokkoló történetre derült fény.
Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Az alkohol alapvetően toxikus hatással bír a májra, és a korábbi, szívesen hangoztatott mondásokkal ellentétben, mára bebizonyosodott, hogy nincs is még egészségesnek mondható alkoholmennyiség. Mindez nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem lehet koccintani egy-egy pohárral, de májbetegséggel élőknek nagyon körültekintőnek kell lenniük ezen a téren. Dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus arról beszélt, van-e olyan mennyiség, amit még elfogyaszthatnak a hepatitiszes betegek, befolyásolja-e ez a kezelést, illetve milyen tünetek esetén kell mindenképpen orvoshoz fordulni.
Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Cseuz László 16 nap alatt érkezett meg Párizsba, a nyári olimpiai játékok helyszínére péntek délután.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Kerti tóba esett egy kisfiú, már nem lélegzett, mikor anyja kiemelte a vízből - a mentők telefonos segítségével sikerült újraélesztenie a kicsit

Kerti tóba esett egy kisfiú, már nem lélegzett, mikor anyja kiemelte a vízből - a mentők telefonos segítségével sikerült újraélesztenie a kicsit

A kisfiút végül stabil állapotban szállították kórházba.
A szerkesztő ajánlja