SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - Kreatív Lurkó játék webáruház

Csernyák Eszter [cikkei] - 2016-08-09
Folyamatosan keresem azokat a játékokat, amik visszaszorítják a televízió, telefon és tablet használatát a gyerekeknél. Ezeket a játékokat találod meg a webáruházban, illetve most már saját fejlesztésű játékokkal is gazdagodott a kínálat. Fontosnak tartom a megbízhatóságot, figyelmes kiszolgálást és törődést a vevőkkel.
Családi vállalkozás bemutatkozója - Kreatív Lurkó játék webáruház

A vállalkozásunk neve: Kreatív Lurkó játék webáruház és BoldogságIránytű.hu

A Kreatív Lurkó játék webáruházban leválogatott játékkészlettel és kedves, segítőkész kiszolgálással várjuk a vásárlóinkat.

A BoldogságIránytű honlapon pedig stresszoldással, fizikai közérzetjavítással kapcsolatos cikkekkel találkozhat az olvasó.

Az online vállalkozás ötlete 2013 tavaszán fogalmazódott meg bennem. 2013 őszén megnyitotta virtuális kapuit a Kreatív Lurkó játék webáruház. Amíg a pici fiam aludt, én szerkesztettem a webshopot, írtam a hírleveleket, kerestem a legjobb nagykereskedőket, a legjobb játékokat. Tanultam, fejlődtem. Velem együtt fejlődött a webshop is.

A Boldogságiránytű honlap egészen friss, 2016 tavaszán indult. Az első vállalkozás felépítése után meglepően könnyen ment az új vállalkozás honlapjának elkészítése.

A küldetés…

Folyamatosan keresem azokat a játékokat, amik visszaszorítják a televízió, telefon és tablet használatát a gyerekeknél. Ezeket a játékokat találod meg a webáruházban, illetve most már saját fejlesztésű játékokkal is gazdagodott a kínálat. Fontosnak tartom a megbízhatóságot, figyelmes kiszolgálást és törődést a vevőkkel.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?

A Kreatív Lurkó játék webáruházban külön figyelmet fordítottam a kategóriák kialakítására, hogy könnyen, gyorsan megtalálják a szülők a keresett játékokat. Ebben az elégedett vásárlói visszajelzések is megerősítenek, hogy sikeres volt. Ezen kívül, amiben többet adok, az a személyesség. Kedves, rugalmas kiszolgálás, maximális odafigyelés, folyamatos tájékoztatás. Ezért nagyon hálásak nekem a vevőim, tudom, hogy jó úton járok. :)

Újdonságként a webáruház két arca Kreatív Lurkó és Kreatív Kata figurákból elkészítettünk egy öltöztető baba párt. Ezzel a régi idők egyik kedvenc játékát szeretném visszahozni modern formában. Szeretném, ha a gyerekek, nem a tableten terveznének ruhákat, hanem ők maguk rajzolnák meg és vágnák ki. A két öltöztető baba egy mesés kalandban is szerepet kapott. Egy napjukat meséli el a történet, ahol meglátogatják a bébi elefántot az állatkertben. A színes, izgalmas meséhez készült foglalkoztató füzetben pedig változatos feladatokat oldhatnak meg a gyerekek. Ezzel a termékekkel azokat a szülőket kívánom segíteni, akik érdekes elfoglaltságot keresnek a gyerekeknek.

Mivel foglalkoztál/foglalkoztatok a vállalkozás előtt?

A vállalkozás indításakor még otthon babáztam a második kisfiammal, előtte egy gyógyszergyártó cégnél dolgoztam a kereskedelmi, majd a minőségbiztosítási osztályon.

Az ötlet abból az igényből jött, hogy én is tudatosan nevelem a gyermekeimet. Ehhez a legjobb eszköz a közös játék és a dicséret. Szeretném megismertetni széles körben ezeket a játékokat az édesanyákkal és a családokkal.

A másik igényem a saját vállalkozás kapcsán pedig az volt, hogy én oszthassam be az időmet és akkor tudjak a gyermekeimmel lenni, amikor nekik szükségük van rám.

Mit szólt a családod/szűkebb környezeted, amikor belevágtál a vállalkozásba? Támogatták-e az ötletet?

Szerencsém van, mert ezekben a célokban a férjem maximálisan támogat a mai napig. Mostanában indult a második vállalkozásunk, amiben azoknak az embereknek segítek, akik szeretnének kiegyensúlyozottabban élni a mindennapokban. Stresszt oldok, ezzel javítva a fizikai és lelki közérzetüket. Ha bármilyen technikai problémám van a webáruházban vagy a www.boldogsagiranytu.hu oldalon, a férjem segít megoldani a problémát.

Hány gyermeked van, és mennyi idősek? Hány évesek voltak akkor, amikor belevágtál a vállalkozásba?

Két fiam van, most 8 és 4 évesek. Amikor kezdtem a vállalkozást akkor 5 és 1 évesek voltak.

Hogyan tudod összehangolni a vállalkozással kapcsolatos teendőket, a családi feladatokkal?

A kezdetekkor éjjel és alvásidőben dolgoztam. Most már főállásban dolgozom, amíg a fiúk oviban és iskolában vannak. Ha szünet van, vagy betegek akkor újra éjszakai üzemmódra kapcsolok.

A kezdésnél nehéz volt összeegyeztetni a családot és a vállalkozást. Igyekeztem arra figyelni, hogy inkább a család felé billenjen a mérleg, de néha bevallom hétvégén ott ragadtam a gép előtt, amíg a fiúk elmentek a nagymamához én hírlevelet írtam, hirdetést adtam fel és csomagoltam, hogy minél előbb odaérjenek a játékok a vásárlókhoz.

Szeretnéd a későbbiekben gyermekeidet is "bevonni" a vállalkozásba?

Nem feltétlenül ebbe a vállalkozásba vonnám be a gyermekeimet, de nagyon szeretném átadni a vállalkozói szemléletet illetve annak is a pozitív megítélését. Azt, hogy sok és kitartó munkával elérheti a céljait. Megteremtheti önmagának és a családjának az anyagi biztonságot úgy, hogy az idejével önmaga rendelkezik.

Mennyi időt foglalkozol a vállalkozással egy héten?

A webáruházban sok mindent sikerült már automatizálni, ezért napi 3-4 óra elég a működtetéséhez. Az új vállalkozás (boldogsagiranytu.hu) még nagyon sok időt kíván, illetve a stresszoldás személyes jelenlétet igényel, ezért most a fókuszom arrafelé tolódik el. Összességében 50-60 órát dolgozom egy héten.

Szerinted mik a legfontosabb tényezők egy vállalkozás sikerességéhez?

Azt gondolom a legfontosabb, hogy azt csináljuk amit szeretünk, mert még az online téren keresztül is átsugárzik, ha jó szívvel és szenvedéllyel végezzük a munkánkat. A vásárlóimtól rendszeresen kapok kedves leveleket és pozitív visszajelzéseket a webáruházzal, kiszolgálással és a termékekkel kapcsolatban. Aki pedig stresszoldásra jön hozzám, szívesen tér vissza és lesz visszatérő kliensem. Ezen kívül a kitartást, a piackutatást, a tervezést illetve a jó marketinget emelném ki, ami szerintem szükséges a sikerhez.

Szerinted mik a vállalkozás legnagyobb buktatói?

Abban látom a buktatókat, ha valaki nagyon gyors meggazdagodásra számít. Minden vállalkozásnak van egy felfutási, érési ideje. Én nagyon örülök, hogy az én vállalkozásom folyamatosan növekszik, szinte a gyerekeimmel együtt nő. Így tudok én is folyamatosan tanulni és fejlődni a felmerülő igényeknek megfelelően.

Melyik volt a leghasznosabb tanács, ami segített előrevinni a vállalkozásodat?

Az egyik legjobb tanács vagy inkább tapasztalat, amit a könyvelőmtől kaptam, hogy legyek türelmes és kitartó. A legtöbb vállalkozásnak minimum 1-2 év kell, mire igazán beindul. Az elején türelmetlen voltam és elkeseredtem, ha nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy elterveztem. Mára megtanultam, hogy türelmetlenség helyett az energiáimat a megvalósításra összpontosítsam.

Milyen szakmai segítséget veszel igénybe?

Nagyon sokat tanultam Vida Ágnes tananyagaiból. Ha elakadtam, akkor az ő (Gazdagmami) zárt csoportjában kaptam sok segítséget. Van, hogy a férjem adott jó ötleteket, néha viszont az is elég, ha a férjemnek elmondom, hogy miben akadtam el és miközben beszélgetünk, beugrik a megoldás csupán azzal, ahogy áttekintem a folyamatot.

Vida Ágnestől, Wolf Gábortól tanulok online marketinget a mai napig. Sokat segít, hogy közgazdászként végeztem, de akkoriban más volt a marketing, ezért folyamatosan tanulom az újdonságokat.

A másik vállalkozásban (BoldogságIránytű) is folyamatosan képzem magam, igyekszem egyre több technikát elsajátítani, amivel hatékonyan segíthetek a klienseimnek.

Volt olyan pillanat, mikor úgy érezted, hogy feladod?

Volt olyan pillanat, amikor úgy éreztem, hogy feladom, de később rájöttem, hogy ezt nem a kudarc, csupán a folyamatos éjszakai munka okozta fáradtság, kimerültség (és a türelmetlenség :) ) mondatta velem. Ilyenkor is jól jött a férjem támogatása.

Nincs tervem arra az esetre, ha kudarcba fulladna a vállalkozás. Terveim arra az esetre vannak, ha már annyira beindul, hogy nem tudom egyedül csinálni és fel kell venni segítséget.

Mik voltak az eddigi legnagyobb sikereid, mire vagy a legbüszkébb?

Az idei év több szempontból egy csoda. A legnagyobb meglepetés idén tavasszal ért, amikor az Év Anyavállalata versenyben a szakmai zsűri értékelése alapján a III. helyezést értem el a Kreatív Lurkó játék webáruházzal. A Boldogságiránytűre érkező látogatók száma pedig folyamatosan növekszik.

Mai eszeddel újra belevágnál-e?

A mai eszemmel is belevágnék. Azt hiszem a webáruházzal kapcsolatban csak azt csinálnám másképp, hogy hamarabb használnám azt a webáruház motort amit most használok, mert egy webáruház költöztetése nem kis feladat és plusz körök megtételére készteti az embert.

Mit üzensz azoknak, akik már kacérkodnak a vállalkozás gondolatával, de még nem mertek belevágni?

Akik most még csak gondolkodnak, nekik azt üzenem, hogy az a legfontosabb, hogy induljanak el, majd az út közben megtalálják mindig a megfelelő eszközöket a megvalósításra. Lehet, hogy nem az első ötletük lesz a legjobb, de nagyon sokat tanulhatnak már csak abból is, ha megpróbálják. Arról nem beszélve, hogy emberileg is személyiségfejlődésen megy keresztül az, aki egyedül vagy a társával együtt felépít és működtet egy vagy több vállalkozást. Mindenkinek azt üzenem, hogy : Hajrá!

Webshop adatok:                                      Stresszoldás honlap:

Kreatív Lurkó játék webáruház              BoldogságIránytű

1172 Bp., Piski utca 25.                             +3620 556 8961

+3620 556 8961                                       boldogsagiranytu@mail.hu

info@kreativlurko.hu                                  http://boldogsagiranytu.hu/

http://kreativlurko.hu/                               https://hu.pinterest.com/boldogsagirany/

https://www.facebook.com/kreativlurko.hu/

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja